Kandidat za najbrži električni bolid dolazi sa Malte

 Foto: Valene Motors

BLACK Mamba je vraški brza, a nudi čisti užitak u vožnji.
 
Kao i u slučaju Hrvatske i Malta se upisuje na kartu auto proizvođača, i to sa vrlo naprednim električnim vozilom. Black Mamba je čisti dokaz da i na tri kotača može biti zabavno, i to već od osnovne izvedbe pokretane 80 kW/109 KS snažnim električnim pogonom. 
 
Poput Morganove električne trokolice koncept je sa dva kotača sprijeda i jednim pogonskim straga. Baterije su smještene iza vozača, dok je elektromotor u kotaču. Ništa posebno, bar dok se ne osvrnemo na tehničke karakteristike. 
 
 
Sa prije spomenutim osnovnim motorom Black Mamba uhvati 100 km/h za 4,2 sekundi, što je na razini vrhunskih sportaša. No top izvedba je puno brža, toliko brza da proizvođač još ne želi u javnost s performansama. Jedino poznato je da u tom slučaju govorimo o maksimalnoj snazi od čak 600 kW/816 KS, što je gotovo osam puta više. 
 
Kupcima će se nuditi tri različita seta baterija. Osnovni sa 15 kWh uskladištene energije osigura autonomiju od 180 km, srednji sa 30 kWh oko 310 km, dok najveći (50 kWh) daje doseg od odličnih 500 km. Pritom je ovo 3,71 metar dugo vozilo opremljeno brzim punjačem, ali  i prvo koje donosi tehnologiju ultra brzog punjenja – baterije su pune u samo pet minuta. 
 
Prve isporuke se očekuju već iduće godine, i to po početnoj cijeni od oko 35.000 EUR. 

Pročitajte više