Koenigsegg ima jedan od najzanimljivijih ključeva, a sad je dobio i poseban stalak

Screenshot: Instagram

AUTOMOBILSKA egzotika je sve traženija roba, posebno kad ponuda uključuje uzbudljive novosti. 

A kad je švedski proizvođač u pitanju, takvih zanimljivih inovacija ne nedostaje. Osim što su se dokazali kao proizvođači izuzetnih hipersportskih automobila, švedski konstruktori su uspjeli osmisliti neke revolucionarne novosti u autoindustriji. 

>> Najzanimljiviji auto ključevi

Njegovi inženjeri se pritom ne libe od jednostavnih stvari napraviti komplicirana rješenja. Možda najbolji primjer je sam ključ automobila koji je izveden u skladu s oblikom amblema marke. Po želji će ga ukrasiti plemenitim metalom, pa i draguljima, a onda i cijena ide na nekoliko stotina tisuća eura. 

Koenigsegg je sad otišao korak dalje i osmislio držač ključa. Upravo tako, neki inženjer je dobio zadatak osmisliti držač ključa koji će izvedbom i oblikom biti dostojan automobila. Tako je inspiracija pronađena u Fabergéovom jaju, a izrađen je od poliranog aluminija. 

 

Gornji okvir se otvara i dopušta smještaj ključa savršenom preciznošću, baš kao što se i očekuje od tvorca izuzetno kompliciranog mjenjača Light Speed Transmission. Potonji ima devet stupnjeva prijenosa i čak sedam spojki, a svaka komponenta je optimizirana do najmanjeg detalja.

Jedina nepoznanica je hoće li Koenigsegg ovakav držač isporučivati serijski ili će budući vlasnik uz par milijuna za automobil morati dodati i koju tisućicu za držač. 

Pročitajte više