Konačno stiže novi Suzuki Swift

SUZUKI će na auto-salonu u Parizu konačno predstaviti novu generaciju legendarnog Swifta.

Najpopularniji Suzukijev model je razvijen na osnovi koncepta S2. Izgled je u odnosu na studiju minimalno izmijenjen, što u prijevodu znači da je najnoviji Suzuki dobio itekako atraktivno vanjsko odijelo. Budući suparnik Citroena C2 u duljinu mjeri 3.7, u širinu 1.69, a u visinu 1.5 metara. Međuosovinski razmak iznosi 2.390 mm, pa se može pretpostaviti da kabina bez veći problema može prihvatiti četiri odrasle osobe.

Ponudu motora čine dva benzinska i jedan dizelski. Slabiji benzinac iz 1.3 litre razvija 91 KS i 114 Nm, dok snažniji karakteristikama budi sjećanje na prethodnog Swifta (1.5/102 KS i 133 Nm). Dizelsku ponudu čini Fiatov 1.3 CDTI agregat od 70 KS i 170 Nm. Svi motori su opremljeni ručnim mjenjačem, a uz doplatu će se za benzince nuditi sekvencijalni automatizirani mjenjač.

Maleni Suzuki kodnog imena YN2 bit će ponuđen u izvedbi s tri i pet vrata, a proizvoditi će se u Suzukijevoj tvornici u Mađarskoj. Prodaja Swifta počinje na proljeće iduće godine, a očekuje se da će mu cijena biti oko 10.000 eura.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više