McLaren P1 GTR službeno predstavljen

McLaren je službeno predstavio P1 GTR koncept za kojeg tvrdi kako će biti 'najbolji automobil za trkaću stazu na svijetu'. Dizajnerski koncept izložen je na ovogodišnjem Concourse d'Elegance u Pebble Beach-u, a u usporedbi s cestovnim P1 opremljen je nizom modifikacija.

###

Ukupna snaga 3.8-litrenog V8 bi-turbo motora i elektromotora povećana je na 1000 KS, a model je dobio i veću aerodinamičnu efikasnost zahvaljujući većem prednjem gazu te GT prednjem spliteru. Na stražnjem dijelu nalazi se pak dvodjelno krilo na držačima od ugljičnih vlakana opremljeno DRS-om (Drag Reduction System). Ispod krila nalazi se središnje postavljeni ispušni sustav od titana.

McLaren P1 GTR koristi 19-inčne alu-felge koje su široke 10.5 inča sprijeda te 13 inča straga. Model će održavati McLarenov odjel za posebne projekte (MSO) koji ga je i izradio, a u serijsku će proizvodnju ući sljedeće godine nakon što s pokretne trake siđe i posljednji P1. Kako ste mogli čitati i na autoclick.hr, automobil će biti ponuđen isključivo vlasnicima P1 modela. Nije poznato koliko će primjeraka biti proizvedeno, no cijena jednog dosezat će gotovo 2 milijuna funti.

Pročitajte više