Nećete vjerovati što će proizvoditi tvornica u kojoj se proizvodio Mitsubishi Pajero

Foto: Mitsubishi

MITSUBISHI je pristao prodati jednu od svojih tvornica. 

Mitsubishi je odlučio prodati svoju tvornicu u središnjem Japanu po cijeni od oko 34 milijuna dolara. Radi se o tvornici u kojoj se proizvodio Mitsubishi Pajero, a koja je zatvorena 2020. godine. To je inače prva tvornica od 2001. godine koja je zatvorena u Japanu. 

Poznat je i novi vlasnik tvornice. Kako doznaje Nikkei Asia, to je Daio Paper, proizvođač papirnatih maramica i toalet papira. Tvornica će u ruke novog vlasnika prijeći do kraja mjeseca, a zasad nije poznato hoće li i kada biti pokrenuta proizvodnja. 

Podsjetimo, tvornica je u najboljim godinama proizvodila do 170.000 vozila, dok je 2019. godine proizvela tek 63.000 vozila. Paralelno je pala i proizvodnja Mitsubishija koji je prošlu godinu završio s oko 400.000 proizvedenih vozila, što je pad od oko 30% u odnosu na pretpandemijsko razdoblje. 

Prodajom tvornice Mitsubishi nastoji reducirati fiksne troškove, ali i osigurati sredstva za otpremnine za oko 650 neproizvodnih radnika. Kad su pak u pitanju radnici iz tvornice, trećina ih je razmještena na pozicije unutar kompanije, trećina je našla drugi posao, a preostali radnici su otišli u prijevremenu mirovinu ili će se zaposliti kod novog vlasnika. 

Pročitajte više