Peugeot otkrio tajni projekt nasljednika 206 CC

SASVIM slučajno društvenim mrežama počele su se širiti fotografije dosad potpuno nepoznatog prototipa. 

Nakon vrlo uspješnog 206 CC i nešto manje traženog 207 CC, u Peugeotu nisu u potpunosti raskrstili s idejom kabrioleta. Otkriva to prototip koji se nedavno pojavio u Peugeotovom muzeju u Francuskoj. U pitanju je model 208, i to u izvedbi kabriolet.

 

Razvoj modela krenuo je 2007. godine, a za razliku od prethodnika, ovdje je odabran mekan platneni krov. Time bi se smanjili troškovi proizvodnje, ali i osigurao dodatni prostor u kabini. Naime, ovaj je simpatični auto i u toples izdanju trebao imati upotrebljiv prtljažnik, ali i četiri sjedala. 

Projekt je na koncu otkazan, kako se doznaje, zbog prevelikih troškova, posebno u usporedbi s DS3 kabrijem, koji je već bio u poodmakloj fazi. Peugeot je novi 208 predstavio 2012. godine, a ovaj jedini primjerak iz projekta A97 završio je u muzeju Musée De L’Aventure Peugeot u Sochauxu. 

 

Peugeot 208 CT, RCZ Cabriolet ou encore 204 Urban Distinctive : trois modèles "secrets" inédits visibles pour la première fois en ce moment au Musée de L'Aventure Peugeot à Sochaux ! 😲

Objavljuje Le Nouvel AutomobilisteSubota, 23. ožujka 2024.

Malo se zna o ovom projektu osim da je krovni mehanizam razvio austrijski Magna-Steyr, koji je bio odgovoran za proizvodnju modela RCZ. Primjerak s crvenim krovom i interijerom u crvenoj koži navodno je jedini proizvedeni. Vizualno osim izostanka krova, najveća razlika u odnosu na trovratnu izvedbu je straga, gdje su u Peugeotu detaljno modificirali poklopac i stražnji odbojnik. 

Pročitajte više