Službeno predstavljen trkaći Renault R.S. 01

Nakon dugog niza najavnih fotografija, Renault je i službeno predstavio novi R.S. 01 trkaći automobil opremljen monokoknom šasijom od ugljičnih vlakana usklađenom s LMP1 standardima. Vozilo je teško 1.100 kg, a pogoni ga 3.8-litreni V6 bi-turbo motor iz Nissan GT-R-a kojeg je podesio Nismo odjel te koji razvija više od 500 KS i 600 Nm okretnog momenta.

###

Futuristička karoserija izrađena je od kompozitnih materijala te uključuje prednji splitter koji struju zraka šalje u posebne ekstraktore instalirane iza prednjih kotača. Isti ekstraktori mijenjaju svoj oblik i ujedno služe za pomoć pri hlađenju motora. Straga nalazimo masivno krilo i difuzor, kao i LED svjetla te dvostruke ispušne cijevi.

3.8-litreni motor uparen je sa stražnjim pogonom i 7-brzinskim Sadev sekvencijalnim mjenjačem uz koji omogućuje razvijanje krajnje brzine veće od 300 km/h. Automobil koristi 18-inčne Braid kotače presvučene Michelin gumama i opremljene karbonskim kočnicama. 'Fantastičan je to trkaći automobil, sasvim u duhu GT-a' rekao je Alain Prost, Renaultov ambasador za motosport.

Pročitajte više