Suzuki Baleno za Lanciju Delta Integrale. Sjajna ideja agencije iz Gane

Foto: CFAO Suzuki

TRGOVAC Suzukijem u Gani pokrenuo je reklamnu kampanju koja potiče ljude da zamijene svoje stare automobile za nešto novije i modernije. Obično nas to ne bi zanimalo, ali način na koji se reklamira program djelomične razmjene je... zanimljiv.

Oglasi dolaze od CFAO-a, službenog ganskog distributera za Suzuki, Mitsubishi i Mercedes-Benz, a premisa je vrlo jednostavna: uzmite stražnji dio starog automobila i kombinirajte ga s prednjim dijelom novog kako biste stvorili jedan auto. Doista, idite na web stranicu CFAO-a i vidjet ćete da su ovo učinili s nečim što izgleda kao stari Ford Ranger i novi Mitsubishi L200.

Očigledno dizajner nije automobilist

Međutim, drugi oglas u istom smislu otvara nekoliko pitanja. Kao što je objavljeno na Redditu, automobil sprijeda je Suzuki Baleno, zaboravljeni supermini koji se nekoliko godina prodavao u Europi. Auto straga? Lancia Delta Integrale. Znate, kultni reli-automobil iz 1990-ih koji je sada jedan od najtraženijih automobila svoje ere.

Nepotrebno je reći da biste vjerojatno mogli dobiti pet ili šest Balena za samo jednu Lanciju. Postoje dva moguća odgovora na ono što se ovdje dogodilo. Najvjerojatnije je da osoba koja je kreirala oglas nije nužno automobilist i da nije shvatila značaj Delte. Uostalom, onima koji nisu ludi za automobilima Integrale jednostavno izgleda kao bilo koji stari hatchback iz 1990-ih.

Inače, prisutnost aluminijskog poklopca spremnika goriva i kotači Speedline Corse odaju da je ovo Integrale Evo 2, možda i najtraženiji primjerak rase. Pompa oko ovih automobila znači da ćete danas teško platiti manje od 75.000 eura za neki primjerak, a oni najbolji dostižu i  šest znamenki.

Kako bilo, ovo je možda dobra prilika da se prisjetimo nekih zaista dobrih reklama.

Pročitajte više