Veyron sa 1200 KS?

NIKOGA ne treba čuditi da Bugatti Veyron, jedan od vjerojatno najpoznatijih sportskih  automobila na svijetu, predstavlja odličan materijal za mnoga nagađanja, priče i sl.

Najnovija, a dolazi iz jednog francuskog te jednog nizozemskog izvora, govori kako će Bugatti proizvesti oproštajnu Supersport izvedbu Veyrona ograničenu na svega 30 primjeraka. Radilo bi se o verziji s kojom bi završila proizvodnja ovog modela, koja je ispočetka zacrtana kao limitirana.

Ime Supersport nije novost u Bugattijevoj ponudi s obzirom kako se isti naziv već otprije koristio, primjerice za Type 55 iz 1930-ih te EB110 iz 90-ih godina prošlog stoljeća. No, naziv na stranu, puno je važniji izvještaj spomenutih izvora kako će Veyron Supersport razvijati najveću snagu od 1.200 KS.

Da, dobro ste pročitali. Očekuje se kako će Volkswagenovi stručnjaci podići snagu 8,0-litrenog W16 sa standardnih 1.001 KS na 1.200 KS, što bi omogućilo Supersport verziji ubrzanje do 100 km/h za nevjerojatnih 2,2 sekunde i dostizanje najveće brzine od 425 km/h. Drugim riječima, na pomolu je novi rekord.

Cijena za sada ostaje tajna, no ukoliko se Veyron Supersport uistinu pojavi u ponudi ne bi trebalo začuditi ako za njega bude potrebno izdvojiti oko 2 milijuna Eura.

Pročitajte više