Andy Serkis o podcijenjenom trileru s Jennifer Lawrence: "Fantastičan je"

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

ANDY Serkis, zvijezda Gospodara prstenova i franšize Planet majmuna, jednom je prilikom pohvalio podcijenjeni psihološki triler s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi.

Iako je veliki obožavatelj hvaljenih filmskih klasika kao što su Apokalipsa danas (Apocalypse Now) i Jahačica kitova (Whale Rider), glumac je u intervjuu za BBC rekao da ga je od modernijih filmova impresionirao film Majka! (Mother!) iz 2017. godine, prenosi Far Out.

Majka! je psihološki triler renomiranog redatelja Darrena Aronofskog, u kojem glavne uloge igraju Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris i Michelle Pfeiffer. Aronofsky je napisao scenarij za film, a kao inspiracija poslužila mu je Biblija. Radnja prati bračni par čiju idilu poremete stranci koji su odlučili posjetiti njihov dom.

 

"Zaista mi se svidio ovaj film. Njegova je smjelost briljantna, apsolutno je lud, fantastičan je, tjera vas na ludilo. Na rubu ste sjedala i jednostavno ne znate što će se sljedeće dogoditi. Poput napada je, uzbudljiv je i drugačiji od bilo kojeg drugog filma koji sam pogledao u posljednje vrijeme", izjavio je Serkis.

"Toliko smo uvjetovani da želimo stvari koje su sigurne i normalne, koje nas zaglupljuju, zbog čega nemamo mjesta za jedinstvene glasove poput Aronofskog. Mislim da je ono što je postigao nevjerojatno. Istražuje tu suhoparnu, sladunjavu, otuđujuću i krvopijsku prirodu slavnih osoba i koliko to može biti opsesivno. Potrebni su nam takvi filmovi uz sve superherojske filmove", dodao je.

Film Majka! podijelio je i kritičare i gledatelje, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima 68 posto. Triler se nije proslavio ni na kino blagajnama, gdje je zaradio 44.5 milijuna dolara.

Pročitajte više