Jedna od najpopularnijih špijunskih komedija dobiva novi nastavak

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

KULTNI serijal Austin Powers, koji je obilježio devedesete i rane 2000-e, mogao bi dobiti četvrti film.

Prema portalu World of Reel, filmski studiji Warner Bros. i New Line već godinu dana potajno rade na trećem nastavku špijunske komedije Austin Powers: International Man of Mystery. Četvrti film režirat će redatelj Jay Roach, koji je radio na prva tri filma, a Mike Myers, zvijezda serijala, ponovit će ulogu britanskog špijuna Austina Powersa i njegovog neprijatelja, Dr. Evila.

"Ne mogu niti potvrditi niti demantirati postojanje ili nepostojanje takvog projekta", izjavio je Myers u nedavnom intervjuu za Entertainment Tonight, ali dodao je da Austin Powers može ispričati još priča.

Novi nastavak je u planu već godinama

Myers je još 2019. godine počeo pričati o potencijalnom nastavku hit-franšize, koji bi se fokusirao na Dr. Evila.

Prvi film o Austinu Powersu izašao je 1997. godine i bio je kritički i komercijalni hit. Film je dobio dva jednako uspješna nastavka, 1999. i 2002. godine, a sva tri filma zajedno su zaradila više od 600 milijuna dolara.

Uz Myersa, važnu ulogu u filmovima igrao je Vern Troyer, koji je utjelovio minijaturnog suradnika Dr. Evila, nazvanog Mini-Me. Troyer je preminuo 2018. godine. 

U serijalu su se pojavile i brojne holivudske zvijezde, poput Elizabeth Hurley, Setha Greena, Roberta Wagnera, Beyonce i Michaela Cainea.

Pročitajte više