Ovaj film je najveći prošlogodišnji promašaj

Screenshot: YouTube/Marvel Entertainment

PORTAL Deadline analizirao je troškove i zaradu prošlogodišnjih blockbustera koji su u kinima doživjeli ogromne financijske neuspjehe. Prema njihovu izvješću, Disney je prošle godine izgubio čak 628 milijuna dolara jer je imao četiri visokobudžetna promašaja, a najgori od njih bio je film The Marvels.

Iako je superherojski film Captain Marvel iz 2019. godine zaradio više od milijardu dolara, njegov prošlogodišnji nastavak zaradio je samo 218 milijuna dolara. Kada se zbroje troškovi produkcije i marketinga, Disney je na The Marvels potrošio 455 milijuna dolara, što znači da je studio ostao u minusu od 237 milijuna dolara.

Screenshot: YouTube/Marvel Entertainment

Loša godina za Disney

Uz The Marvels, Disneyjevi najveći prošlogodišnji promašaji bili su Indiana Jones and the Dial of Destiny, na kojem je studio izgubio 143 milijuna dolara, animirani film Wish, koji je doveo do gubitka od 131 milijuna dolara, te horor-komedija Haunted Mansion, na kojoj je Disney izgubio 117 milijuna dolara.

Mnoge je obožavatelje iznenadilo kada su doznali da je The Marvels prošao gore od DC-jevog filma The Flash, za koji se vjerovalo da je najveći prošlogodišnji promašaj. Naime, studio Warner Bros. na superherojskom filmu s Ezrom Millerom izgubio je 155 milijuna dolara.

Unatoč lošim rezultatima, The Marvels i The Flash svidjeli su se publici, koja ih je ocijenila s više od 80 posto na Rotten Tomatoesu.

Pročitajte više