Najviše uznemirujući film svih vremena je horor iz 2005., u 1 zemlji je zabranjen

Screenshot: YouTube

MEĐU obožavateljima horora neprestano se raspravlja o tome koji je najviše uznemirujući film svih vremena. Jedan film se ističe na svakom popisu, a iznenađenje je da je objavljen prije gotovo dva desetljeća. Unatoč tome, u jednoj europskoj zemlji je još uvijek zabranjen, a o njegovom nastavku raspravljalo se čak i u britanskom parlamentu.

Ako još ne znate o kojem filmu govorimo, otkrit ćemo vam da je riječ o Hostelu.

Za one koji ga nisu pogledali, evo kratkog sinopsisa. U želji da uživaju u svemu što Europa nudi, studenti Paxton i Josh krenu istraživati Slovačku, a zatim ih otme i muči misteriozna organizacija.

 

Horor je snimio legendarni redatelj Eli Roth, autor The Green Inferna (2013.) i 2001 Maniacsa (2005.).

Kritičari ga kritiziraju zbog pretjeranih prikaza nasilja i količine krvi, a originalni kraj bio je toliko mračan da je izrezan iz filma. Čak i s novim završetkom, Hostel je zbog nasilnog sadržaja zabranjen u Ukrajini. Izazvao je bijes stanovnika Slovačke i Češke zbog načina na koji je prikazao istočnu Europu.

Velik dio negativnih reakcija odnosio se na prikaz nacije kao siromašne i opterećene kriminalom, a članica slovačkog ministarstva kulture Linda Heldichova rekla je da je to štetilo imidžu zemlje u to vrijeme.

Nerežirani nastavak filma, Hostel 2 bio je zabranjen u Njemačkoj, a o njemu se raspravljalo i u britanskom parlamentu, gdje su zastupnici tvrdili da bi se slike iz filma mogle smatrati nezakonitima.

Pročitajte više