Australska fitness kraljica otkrila čemu duguje ubojite trbušnjake

Foto: Instagram

LAUREN Hannaford proslavila se kao fitness guru. Ova 32-godišnjakinja osmislila je FHIT program koji zadovoljava svačije mogućnosti, a može se izvoditi pet ili 45 minuta. Riječ je o funkcionalnim pokretima i vježbama koje i ona sama prakticira.

''Nije potrebna dodatna oprema jer je to trening sastavljen od vježbi koje se oslanjaju na težinu tijela. Osobno volim vježbati ujutro jer tako razbudim tijelo. Ponekad to činim kod kuće, ponekad vani ili u teretani'', otkrila je za Femail.

Ako dan provede za računalom, Hannaford kaže kako će i poslijepodne iskoristiti za rekreaciju.

''Teško mi je sjediti dugo vremena pa pokušavam izaći na svjež zrak kad god mogu, barem samo prošetati'', izjavila je.

Program je osmislila upravo zbog sebe. Tražila je trening uz koji će joj tjelovježba postati prioritet i kojeg će se pridržavati. Tako je nastao FHIT, a danas drugima savjetuje da krenu polako, da si ne zadaju nedostižne ciljeve i shvate da ne postoje brza rješenja.

''Ekstremnu prehranu dugoročno nije moguće održavati pa morate pronaći ravnotežu između zdrave prehrane i tjelovježbe. Ako izlazim na večeru u restoran i poželim popiti čašu vina, to znači da ću odabrati zdrav obrok i neću naručiti desert. To je za mene ravnoteža'', pojasnila je.

Preporučuje i da toplije mjesece u godini iskoristite za vježbanje na otvorenom.

''Nema boljeg osjećaja za tijelo i um od treniranja pod suncem'', tvrdi Hannaford.

Kad se probudi, obavezno popije nekoliko čaša vode, zatim kavu i priprema se za trening. Doručak jede nakon vježbanja, a on se nekad sastoji od komada voća ili proteinskog shakea, dok će, ako je jako gladna, ponekad odabrati poširana jaja i avokado.

''Ručam obično salatu s piletinom ili tunom. Za poslijepodnevnu užinu biram proteinsku pločicu, a večera je uvijek pileće meso ili losos uz puno povrća'', priznala je. 

''Ako mi je do slatkog, ponekad ću si priuštiti nekoliko kockica čokolade nakon večere, a potom jabuku kojom završavam dan.''

Pročitajte više