Dokaz da su dizanje utega i unošenje više kalorija formula za savršenu liniju

Foto: Instagram

OSOBNA trenerica Sophie Allen redovito oduševljava pratitelje fotografijama svog fit tijela. Nedavno je pokazala koliko se promijenila u posljednjih nekoliko godina otkako je promijenila prehranu i počela dizati utege.

''Na lijevoj fotografiji sam se previše forsirala treninzima, loše se oporavljala, hormoni mi nisu bili u ravnoteži, bila sam slaba i mršava'', napisala je.

Odlučila je jesti više i tako gubiti mast. Povećala je unos kalorija i natjerala metabolizam da radi ubrzano. 

''Danas sam jača nego ikad, a jedem više nego ikad'', izjavila je i dodala da se ljudi boje jesti više, ali ako to rade ispravno moguće je i tako gubiti na težini.

''Znam što je za mene bolje i kojeg ću se plana prehrane pridržavati.''

Ne treba zaboraviti da je iznimno posvećena treninzima. Osim što diže utege, prakticira i plan 6-12-25. To znači da prvu vježbu ponavlja šest puta, drugu 12, a treću 25. 

''Napravim primjerice šest iskoraka, 12 nožnih ekstenzija pa 25 čučnjeva. Tako se otpušta maksimalna moguća količina hormona rasta koji djeluje na mišiće'', pojasnila je.

Sophie je prije osam godina podvrgnuta operaciji endometrioze, ali je uslijed komplikacija došlo do perforacije crijeva. Mjesec dana je provela na intenzivnoj njezi, a život joj je bio ugrožen.

Nakon tog neugodnog iskustva uspjela se oporaviti i preobraziti tijelo, a danas je prilično strastvena kada su u pitanju fitness i zdravlje.

Pročitajte više