Nevjerojatna transformacija: Ubijao se u hrani pa smršavio 80 kilograma

Foto: Instagram

30-GODIŠNJI Clayton Gee izgleda neprepoznatljivo nakon što je smršavio 80 kilograma. 

“Probao sam mnoge dijete, gubio kilogram pa dobio deset, izgubio dvadeset pa dobio trideset. Prilikom svake nove metode sam si govorio: “Ova je prava.” Bio sam frustriran, nisam više planirao, osim što sam odlučio izbaciti loše stvari i početi vježbati kad mogu”, ispričao je za Unilad.

Jednog dana je naišao na tekst o kalorijama koji je pobudio njegovo zanimanje za tu temu. Počeo je pratiti što jede, kupio je kuhinjsku vagu, skinuo aplikaciju i počeo mršavjeti.

“Shvatio sam da mi je teško oduprijeti se želji za hranom ako sam pod stresom. Pokleknuo bih ako bih manje spavao. To je bilo putovanje na kojem sam morao mnogo toga naučiti”, dodao je.

Kad je riječ o prehrani, fokusiran je na proteine i jede puno leće, graška i brokule. Cilj mu je težiti 75 kilograma pa dnevno unosi 1500 kalorija.

“Prije sam se ubijao u hrani. Kad god sam bio tužan, ljutit ili razočaran u sebe, impulzivno sam posezao za visokokaloričnom hranom. Bio sam depresivan. Mislio sam da nemam kontrolu i nisam vidio smisao u tome da se trudim. Danas se znam sa svim nositi”, rekao je i pojasnio kako je pročitao brojne knjige za samopomoć te naučio voljeti sebe i ne misliti da nešto s njim nije u redu.

Sada se može pogledati u ogledalo, ali uspjeh se nije dogodio preko noći.

“Gubiti kilograme bilo je jednostavno, ali ne lagano. Najteži dio je ustrajati. Mijenjate navike koje ste gradili cijeli život. Najbolji savjet koji sam dobio je da naučim voljeti proces”, ističe Gee.

U svemu su mu podršku pružili partnerica i njegova obitelj. Kaže da su mu pomogle i internetske zajednice za savjete o mršavljenju u kojima je naišao na razumijevanje i potporu nepoznatih ljudi. 

Pročitajte više