Obožavate junk food? Ovom jednom stvari možete stati na kraj toj ovisnosti

Foto: Instagram

AKO ste se odlučili odreći junk fooda, imamo savjet kako da si to olakšate.

Grupa britanskih znanstvenika nedavno je provela istraživanje, kojim je željela ispitati postoji li ikakva povezanost između intenziteta vježbanja i hrane koju priželjkujemo nakon treninga te su tako došli do zanimljivih otkrića.

Naime, pokazalo se kako redovita tjelovježba smanjuje želju za masnom, odnosno lošom hranom, posebno intenzivnija fizička aktivnost koja umanjuje naglu želju za nezdravim obrocima koji nam itekako kvare zdravlje i liniju.

Istraživanje je uključivalo 180 sudionika koji su morali vježbati u kontroliranim uvjetima. Znanstvenici su za to vrijeme promatrali njihovu razinu kardio-respiratorne kondicije, sastava tijela i metaboličke promjene.

Sudionici su bili podijeljeni u 3 grupe: u onu koja ima visoku, umjerenu i nisku aktivnost. Pomno se pratio i njihov apetit, ukus i osjećaj sitosti.

Grupa koja je najintenzivnije vježbala imala je i 10-15 posto manju želju za brzom hranom. S druge strane, osobe koje su najmanje vježbale, imale su najveću želju za utješnom hranom.

Britanski znanstvenici tvrde da razlog zašto osobe koje vježbaju imaju manju potrebu za masnom hranom leži u tome što zadovoljstvo ne nadomještaju hranom, nego tjelovježbom.

Mi bismo zaključili sljedeće: kada znaš koliko se namučiš na tom treningu, ono što najmanje želiš  nakon toga je pojesti nešto loše jer sav taj trud i znoj padaju u vodu.

Slažete li se s nama?

Pročitajte više