Žena koja je izgubila 20 kila: Ne uzimajte magnezij uz ova četiri dodatka prehrani

Foto: Pexels

Dodaci prehrani često mogu biti korisni za naše zdravlje, popunjavajući nedostatke hranjivih tvari u prehrani. Ipak, neke kombinacije dodataka mogu biti opasne, dok druge mogu jednostavno smanjiti učinkovitost, što suplementaciju čini beskorisnom.

Staci Hall, koja je u menopauzi uspješno izgubila 20 kilograma, nedavno je na TikToku podijelila video u kojem upozorava na četiri dodatka koje ne bismo trebali kombinirati s magnezijem.

@stacidhall You won’t get the results youre looking for, if you combine your supplements in the wrong way! More about Magnesium 👉 @Menopause Weight loss w/Staci Want the list of supplements thst helped me lose 44 #s of menopause weight? Comment LIST or text LIST to (289) 204-9276. #menopause #menobelly #fatlossover40 #menopausebellyfat #menopausehealth #menopausenutrition #magnesium #menopausalwomenoftiktok #menopausesupplements #menooauseweightlosss ♬ original sound - Menopause Weight loss w/Staci

1. Željezo

Željezo je ključni mineral za cjelokupno zdravlje. Važno je za razine energije, imunitet, pamćenje, spavanje i još mnogo toga. U nekim slučajevima, dodatak željeza može biti zdrav dodatak našoj prehrani. Međutim, Hall naglašava da željezo ne smijemo kombinirati s magnezijem.

"Nemojte uzimati magnezij s željezom. Oni će se samo međusobno boriti za apsorpciju", rekla je u videu. Preporučuje uzimanje ovih dodataka u razmaku od najmanje četiri sata.

2. Cink

Druga kombinacija na koju je upozorila jest magnezij s cinkom, navodeći isti problem nadmetanja u apsorpciji. Kako bi se maksimizirale dobrobiti i magnezija i cinka, Hall savjetuje da ih uzimamo u različito vrijeme.

3. Kalcij

Iako se ovi suplementi često kombiniraju, Hall savjetuje da ih ne bismo trebali uzimati zajedno.

"Ovo je pomalo ludo jer ćete ovu kombinaciju vidjeti posvuda. Općenito se savjetuje da ih uzimate u razmaku od najmanje dva sata", naglasila je.

4. Multivitamini

Četvrto upozorenje odnosi se na kombiniranje magnezija s multivitaminima. "Multivitamini koje uzimate mogu sadržavati željezo ili cink pa ćete naići na isti problem s apsorpcijom", tvrdi Hall.

Kako bismo izbjegli ovaj problem, ona predlaže da odvojimo unos magnezija od multivitamina, čime se omogućuje učinkovita apsorpcija svake komponente.

Primjenom ovih savjeta možemo poboljšati apsorpciju ovih vitalnih minerala i omogućiti puni potencijal njihovih nutritivnih prednosti. Međutim, važno je konzultirati se s zdravstvenim radnikom prije značajnih promjena u rutini suplementacije.

Pročitajte više