Žena koja je skinula 75 kilograma otkrila koje su joj namirnice pomogle

Screenshot: TikTok

Amber Clemens u dvije je godine skinula 75 kilograma i postala trenerica. Tvrdi da joj je nekoliko namirnica olakšalo mršavljenje, a sve su bogate proteinima.

Kaže da nevjerojatnu transformaciju duguje hrani poput salata, grčkog jogurta, proteinskih shakeova, proteinskih pločica, proteinskog praha, mesnih štapića i proteinskih vafli.

"Volim salate od sjeckanog povrća. Jednostavne su, možete ih unaprijed pripremiti za više obroka i imaju hrpu različitih okusa. Uparite ih s bilo kojim izvorom proteina, poput piletine narezane na trakice s roštilja", izjavila je u videu koji je objavila na TikToku.

@amber_c_fitness 11 foods that make weight loss easier. #weightloss #weightlossfood #weightlosssnacks #weightlossdessert #highproteinsnack #healthyfood ♬ Cupid by Fifty fifty - azzzcam

Preporučeni dnevni unos je 0.8 grama proteina po kilogramu tjelesne težine. Za osobu od 60 kilograma to je 48 grama proteina dnevno.

"Obožavam nemasni grčki jogurt. On dolazi u više okusa i brz je izvor proteina, koji se može konzumirati za međuobrok, doručak, večeru, kad god poželite", napomenula je.

Pregledom istraživanja iz 2016. o dobrobitima grčkog jogurta vezanim uz težinu, utvrđeno je da je veća konzumacija te namirnice povezana s nižim rizikom od prekomjerne težine ili pretilosti.

Clemens kaže da su joj omiljene poslastice smrznute pločice grčkog jogurta.

"To je moj omiljeni desert svih vremena za mršavljenje", zaključila je.

Veći unos proteina može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi, smanjiti želju za hranom i stabilizirati razinu energije tijekom dana, što može doprinijeti gubitku težine.

Pročitajte više