Bojenje jaja u vinu vrlo je jednostavno, a rezultat su predivne, šljokičaste pisanice

Foto: Shutterstock

AKO OVE godine na svom uskrsnom stolu želite malo drugačije pisanice, obojite ih u - vinu. Vino će im dati lijepu, tamnu boju, a ako ih stavite na svjetlo, vaše će pisanice svjetlucati i izgledati zaista posebno. Bojenje jaja u vinu vrlo je jednostavno i za to će vam biti potrebna tek jedna butelja vina. Evo kako to funkcionira.

Bojenje jaja u vinu

Kako biste dobili ovakve pisanice, potrebne su vam samo dvije stvari - jaja i crno vino. U lonac ulijte vino (mora biti crno i nipošto ne smije biti suho, već slatko), a zatim u lonac s vinom dodajte i jaja. Kuhajte ih u vinu 8 do 10 minuta, ugasite vatru i preko noći ih ostavite u vinu (barem 8 do 10 sati).

@deliciousfooddddd Shiny Easter Eggs in Red Wine #asmr #shorts #short #easter #cooking ♬ I'm Good (Blue) - Cupido

Sljedeći dan jaja pažljivo izvadite iz lonca s vinom i položite ih na ubrus. Pustite ih da se osuše i nikako ih nemojte brisati ubrusom kako se gornji, svjetlucavi sloj ne bi obrisao. Neka se osuše na zraku, a kada budu suha, premjestite ih u košaricu. Rezultat će biti predivne, neobične tamnoljubičaste pisanice koje svjetlucaju na svjetlu.

Može i bijelo vino, no morate dodati boje

Tiktokerica Antonia Jagodić pokazala je malo drugačiji način bojenja jaja u vinu. Ona je koristila i crno i bijelo vino, u vino je dodala i šećer, a u bijelo vino dodala je i plavu boju, no možete dodati bilo koju drugu prehrambenu boju.

@antonia.jagodic BOJANJE JAJA U VINU 🥚🐰 Imamo raznoraznih tehnika bojanja jaja, ja vam danas donosim jednu koja me oduševila, a to je bojanje jaja u vinu - jaja sa šljokicama. Trebat će vam vino (kažu što lošije vino - bolji efekt 😛), šećer i boja. Ako koristite crno vino - boja ne treba jer vino jako lijepo oboja jaja i da mu čarobne kristaliće te se predivno sijaju. Ja sam koristila oko: - 500ml vina / 500ml wine - 100g šećera / 100g sugar - boja po želji / food color ● Jaja dobro namočite u smjesi vina, šećera i boje (ako koristite bijelo vino, za crno ne treba boja) | Soak the eggs well in a mixture of wine, sugar and color (if you use white wine, you don’t need color for black) ● Stavite kuhati i ostaviti da kuha oko 5 minuta. | Bring to a boil and let it cook for about 5 minutes. ● Vadite jaja na papirnati obrus i malo ih obrišite. | Take the eggs out on a paper towel and wipe them a little. ● Imate predivna jaja sa šljokicama. | You have beautiful eggs with glitter. 🎬 VIDEO RECEPT 🎬 https://youtu.be/WEsRHABGhcI #bojanje #bojanjejaja #uskrs #uskrsnjajaja #uskrsnjadekoracija #uskrsnjedekoracije #easter #easteregg #eastereggs #easterneuropean #easterbunny #decoration #decor #decorations #vaskrs #jaja #eggs #egg #idea #ideas #wine #farbanje #farbanjejaja #colouring #hack #hacks #hacksoflife #viralhacks #viral #food #hrana #creative #creativeideas #ideatimes #ostern #balkan #fy #fyp ♬ original sound - Antonia Jagodic

Koristila je 500 ml vina i 100 g šećera te je u mješavinu vina i šećera stavila jaja, a zatim je to zajedno kuhala oko 5 minuta. Na kraju je jaja izvadila i osušila na ubrusu, a dobila je svjetlije i tamnije pisanice koje sjaje na svjetlu.

Pročitajte više