Evo koliko morate izdvojiti ako želite večeru s Michelinovom zvjezdicom u svemiru

Foto: FB/Space Perspective

TVRTKA Space Perspective bi do kraja 2025. godine u svoju ponudu trebala uvesti najskuplju večeru na svijetu, ili bolje rečeno, u svemiru. Naime, ova će večera koštati nešto manje od pola milijuna dolara i biti - u svemiru.

Ova će se večera po cijeni od 495.000 dolara po osobi održati na svemirskom brodu Neptune tvrtke Space Perspective, prvom ugljično neutralnom svemirskom brodu na svijetu, koji će moći primiti šest osoba. Ova letjelica vinut će se do 30 kilometara u zrak, pružajući gostima zadivljujući panoramski pogled.

Chef s Michelinovom zvjezdicom

Tvrtka je angažirala chefa s Michelinovom zvjezdicom Rasmusa Munka iz restorana Alchemist u Kopenhagenu za ovo neobično putovanje na rubu svemira, koje bi trebalo trajati šest sati. Iz tvrtke Space Perspective rekli su da će chef pripremati obroke inspirirane ulogom istraživanja svemira u ljudskoj povijesti i društvu.

Alchemist je od 2020. godine dobio dvije Michelinove zvjezdice i bio je rangiran među prvih pet restorana na popisu najboljih svjetskih restorana 2023., uz veliko priznanje brojnih kritičara. Restoran je poznat po holističkoj kuhinji, čiji je cilj redefinirati i proširiti naše razumijevanje koncepta objedovanja.

Večera s pogledom na Zemlju

Gosti će, osim u pomno smišljenom jelovniku, moći uživati u panoramskom pogledu kroz najveće prozore koji su ikada letjeli u svemir, a ovaj svemirski brod čak ima i pravi toalet, koji tvrtka naziva Space Spa. Osim toga, francuska modna kuća Ogier opremit će svaku od šest osoba odjećom po mjeri, dizajniranom uz pomoć najsuvremenije tehnologije razvijene posebno za ovu misiju.

Pročitajte više