Našli smo svježu jadransku tunu za 230 kn/kg. Imamo jedan ozbiljno dobar recept

Foto: Index

U RIBARNICI na zagrebačkom Kvatriću jutros smo našli svježu jadransku tunu za 230 kuna za kilogram. Bila bi prava šteta pripremiti je krivo, zato imamo provjereni recept Mate Jankovića koji će vam se sigurno svidjeti.

Tuna steak s tapenadom od crnih maslina i sotiranim komoračem

Za ovaj recept potrebni su vam odresci tune, crne masline, slani inćuni, kapari, češnjak, komorač, sol, papar i maslinovo ulje.

Prvo ispecite odreske od tune - zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Popaprite steak od tune s obje strane i ispecite po želji, no najbolje bi bilo medium. Tad se možete prebaciti na pripremu tapenade od maslina.

Crne masline, inćune, kapare, češnjak i maslinovo ulje stavite u multipraktik i sameljite u gustu pastu. Spremite u frižider do posluživanja, a za to vrijeme na maslinovom ulju sotirajte komorač prethodno narezan na trakice.

Ubacite i sitno nasjeckajte češnjak te začinite soli i paprom po želji. Na tanjur stavite sotirani komorač, položite steak od tune, a na vrh stavite žličicu ranije pripremljene tapenade.

Recept točan u gram

Recept s točnim količinama sastojaka i koracima pripreme možete naći na ovom linku.

Pročitajte više