Obišli smo zagrebačke tržnice, evo koliko koštaju mladi luk, rotkvice i jaja za Uskrs

Foto: Ena Dragičević/Index

VELIKI je tjedan i svi polako kupujemo sve što nam je potrebno za blagdansku trpezu - od šunke do povrća i sastojaka za kolače. Mi smo obišli zagrebačke tržnice Dolac i Kvatrić i provjerili što se sve tamo nudi i po kojim cijenama.

Mladi luk, rotkvice, jaja...

Prvo smo se uputili na Dolac, gdje smo pronašli rotkvice i mladi luk, nezaobilazan dio uskrsnog stola - vezica domaćih rotkvica može se pronaći za 0.80 eura, a dva pušleka za 1.50 eura. Mladi luk košta 1 euro, dok onaj veći možete pronaći za 4 eura po kilogramu, a negdje i za 1.50 eura za dvije vezice.

Na Dolcu smo još pronašli i mrkve za 2 eura po kilogramu, matovilac za 1 euro za 100 g, zelenu salatu, za koju ćete za dvije glavice izdvojiti 1 euro, te potočarku, koja košta 1 euro za 200 g.

Stigle su i jagode

Na tržnice su stigle i jagode - na Dolcu smo pronašli mjericu jagoda za 2 eura, ponegdje i 3 mjerice za 2 eura, a na Kvatriću su 3.50 eura po kilogramu, a prodaju ih po mjerici - negdje za 1.99 eura, a negdje su zaokružili na 2 eura.

I na Kvatriću smo pronašli neke namirnice koje se moraju naći na uskrsnom stolu - za rotkvice ćete ovdje izdvojiti 1 euro, a tri vezice mladog luka koštaju 2 eura. U ponudi su i jaja, bez kojih nema Uskrsa, pa ćete tako za jaja M veličine izdvojiti 0.21 euro po komadu, a za jaja S veličine 0.20 eura po komadu.

Blitva na Kvatriću košta 3.50 eura, mladi špinat je 4 eura po kilogramu, zelena salata je 3 eura, čimulice 4 eura po kilogramu, a grincajg za juhu košta 2 eura.

Pročitajte više