Okusi djetinjstva: Alicu je kolač s jabukama i vrhnjem vratio u 1985.

Foto: Alica Bjeli Duduković

Svakog ponedjeljka donosimo vam recept za jela i kolače koji podsjećaju na djetinjstvo. Bilo da su u izvornom obliku ili u modernijoj varijanti, vjerujemo da će vam se svidjeti toliko da ih odmah poželite spremiti. A nadamo se i da ćemo vam barem malo uljepšati ponedjeljak.

PRVI na redu je recept Alice Bjeli Duduković, čiji vas je kuglof od mrkve i sira oduševio prije koji tjedan pa ne sumnjamo da će tako biti i s ovim mini pitama. Kaže kako joj je ovaj recept prvi pao na pamet kad su u pitanju okusi djetinjstva jer je njena mama često radila kolače od jabuka i oraha.

"Osim toga, ovaj mi se kolač urezao u pamćenje i zato što je recept iz 1985. godine, a upravo sam te godine kretala u školu", kaže nam Alica. Recept s točnim količinama sastojaka i koracima pripreme pronađite OVDJE.

Ove mini pite sastoje se od klasičnog prhkog tijesta, nadjeva od jabuka i oraha te preljeva od kiselog vrhnja, jaja i šećera. Alica nam je predložila da ih poslužimo tople uz kuglicu sladoleda ili šlag, ali mogu se jesti i kad se ohlade jer će tada do izražaja doći sočni nadjev od jabuka.

Sigurni smo da će nam Alica dati još neki svoj super recept, a do tada definitivno moramo isprobati ova dva koja je podijelila s nama.

Pročitajte više