Slavna reperica probala kontroverzno balut jaje, evo što je to točno

Foto: TikTok

REPERICA Cardi B na svom je TikToku objavila video u kojem isprobava balut jaje koje je sama pripremila, no priznala je da joj se nikako ne sviđa okus.

Balut je kontroverzno filipinsko jelo, koje je Taste Atlas uvrstio na popis najgorih jela na svijetu (na 32. je mjestu), a riječ je o oplođenom pačjem jajetu koje je tvrdo kuhano.

"Imam ga ovdje, sad ću ga probati i ocijeniti od 1 do 10", rekla je Cardi B i probala jaje s limunom i soli. Prvo je otpila tekućinu unutar jajeta, a zatim je unutrašnjost izvadila na tanjur.

"Ima okus po sirovoj piletini"

"Prvo ću pojesti žumanjak. Mislim da sam prepekla patku", rekla je prije nego što je stavila kuhani žumanjak u usta. Odmah ga je ispljunula i rekla da joj se ne sviđa i da ima okus po sirovoj piletini, no da bi ga ponovno probala kada bi ga pripremio profesionalac.

@iamcardib #balutegg ♬ original sound - Cardi B

"Neću čak ni dati ocjenu od 1 do 10. Samo ću reći da to nije za mene, ali drago mi je što sam probala", rekla je Cardi B, a fanovi su bili oduševljeni njezinom reakcijom komentirajući da je puna poštovanja prema ovom jelu iz druge kulture.

Što je to balut jaje?

O balut jajetu već smo pisali ovdje, a riječ je o filipinskom specijalitetu. Balut je popularno jelo iz jugoistočne Azije koje se priprema od oplođenog embrija ptičjeg jajeta u razvoju. Djelomično razvijena ptica kuha se na pari i jede izravno iz ljuske.

Za pripremu se najčešće koriste pačja jaja, a duljina inkubacije prije kuhanja obično iznosi između 14 i 21 dan. Ovo se jelo prodaje kao ulična hrana u južnoj Kini i zemljama jugoistočne Azije, osobito u Kambodži, Vijetnamu i na Filipinima. 

@liamslunchbox My First Time Trying Balut 😅 #balut #balutchallenge #baluteggs #centuryegg #balutphilippines #vietnamesefood #philippines #filipinofood #challenge ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Jaje se kuha na gotovo isti način kao i normalno jaje, a tekućina unutar balut jajeta pretvara se u neku vrstu juhe, u kojoj se kuhaju pačji fetus i žumanjak. Kada je jaje gotovo, treba ga pojesti odmah, a zbog prisutnosti tekućine sadržaj treba jesti izravno iz ljuske. Prvo se pijucka juha, a zatim se jedu plod i žumanjak.

Pročitajte više