Vodič kroz azijsku hranu na Adventu: Ima bunsa, tikka masale, dim suma i katsua

Foto: Hana Kajari/Index

ADVENT u Zagrebu već je krenuo, a mi smo među prvima posjetili Fuliranje na Strossmayerovom trgu, kao i Fooling Around, na terasi hotela Esplanade. Svašta smo probali i vidjeli, a posebno nas se dojmio širok izbor azijske hrane. Evo što sve ovdje možete kušati.

Izakaya

Dobar izbor azijske hrane je na Izakayinoj kućici, a oni u ponudi imaju doista svašta. Mi smo probali Pork Belly Bun za 8 eura, o čemu smo pisali ovdje, kao i o ostalim favoritima s Fuliranja, a riječ je o svinjskoj potrbušini u mekanom bunu, s dodatkom kimchija, kikirikija, luka i BBQ umaka. 

Izakaya u ponudi ima još nekoliko bunsa - tu je Tofu Bun za 8 eura, s dodatkom kimchija, hummusa i sweet chilija, kao i Christorra Bun za 10 eura, u kojemu su christorra kobasica, kimchi i sriracha mayo.

Osim toga, ovdje možete kušati i Ebi Bun (također top, probali smo ga) i Karaage Bun za po 8 eura - prvi u sebi ima kozice s panko krušnim mrvicama, salatu od kupusa, indijski sezam, luk i sriracha mayo, a drugi prženu piletinu, bijelu rotkvicu, katsu umak, luk, chili i coriander mayo.

U ponudi Izakaye su i dvije tempure, jedna s jastogom, a druga s kozicama. Lobster Tempura košta 12 eura, a riječ je o prženom mesu jastoga u panko mrvicama, s dodatkom ljutog teriyakija mayo. Druga je Ebi Tempura koja košta 10 eura, s prženim kozicama u panko mrvicama i wasabi mayom.

Beg's

Na kućici Beg's Plant Based u ponudi je Tikka Masala za 10 eura - radi se o piletini u tikka masala umaku od garam masale, đumbira, cimeta i kurkume na podlozi od riže sa svježim koprom.

Full Circe by Marko Palfi

Full Circle by Marko Palfi u svojoj ponudi također ima neke specijalitete azijske kuhinje. Tu su Bao Buns za 8.80 eura u kojima je prženi pileći file u parenom mliječnom pecivu, karamelizirani luk, domaći kiseli krastavci, majoneza od hrena i kopra i klice.

Ovdje se nudi još jedno jelo koje je kombinacija azijske i talijanske kuhinje - Italian Katsu Sando košta 9.50 eura, a sadrži prženi pileći file u panko mrvicama sa suhim talijanskim začinima, parmezan, majonezu od pistacija i bosiljka, aceto balsamico kremu, salatu i rajčicu.

Na meniju smo primijetili i burger pod nazivom The Wingman - košta 9 eura, a u njemu je prženi pileći zabatak iz azijske marinade, švicarski sir, kimchi majoneza, karamelizirani luk, kiseli krastavci i salata, sve zajedno u mekom brioche pecivu.

Kiyomi by Vid Nikolić

I na Fooling Aroundu smo pronašli jednu kućicu koja prodaje azijsku hranu, a riječ je o kućici Vida Nikolića. Ovdje se prije svega mogu pronaći Dim Sum Specials - Shumai za 9 eura, Gyoza Chicken za 8 eura i Char Shu za 8 eura.

Shumai je zapravo dim sum punjen svinjetinom i škampima i u porciji se dobije četiri komada. Gyoze su vrsta japanskih raviola, a punjene su piletinom, shiitake gljivama i kineskim zeljem i dobije ih se pet u porciji. Char Shu kineski je dim sum punjen BBQ svinjetinom i njih se u porciji dobije po dva komada.

Osim toga, na ovoj kući možete pronaći i neke azijske slastice - japanski obanyaki punjen ananasom za 3 eura, obanyaki s mliječnim sladoledom i kikirikijem za 5 eura te matcha sladoled, također za 5 eura.

>> Vid Nikolić i Davor Bienenfeld na Adventu predstavljaju svoj novi restoran Kiyomi

>> Probali smo baš sve s Fuliranja, ovo su naši favoriti sa svake kućice (i cijene)

Pročitajte više