Marilyn Monroe bila ljubomorna na Liz Taylor, slikala se gola samo da privuče pažnju na sebe


AMERIČKI časopis Vanity Fair ovog tjedna objavio je novi broj u kojem se nalaze isječci iz knjige Larryja Schillera, fotografa slavne Marilyn Monroe s kojim je surađivala od 1960. godine pa sve do svoje smrti 1962. godine.


Larry u svibanjskom broju iz svoje nadolazeće biografje "Marilyn and Me" otkriva kako je Marilyn bila toliko nesigurna u sebe i ljubomorna na tadašnju rivalku Elizabeth Taylor da je sama tražila da se slika gola. "Larry, ako iz ovog bazena izađem gola, želim da mi garantiraš da kad se slike objave, na naslovnici nigdje ne bude Elizabeth Taylor", rekla je tada Monroe.

Naime, Marilyn je htjela privući pažnju na sebe da je njena produkcijska kuća Fox shvati malo ozbiljnije jer je ona zarađivala oko 100.000 dolara po filmu, a Elizabeth je te iste godine dobila milijun za ulogu Kleopatre te je bila u centru medijske pažnje zbog ljubavne veze s Richardom Burtonom.

Monroe je, prema riječima Schillera, ali i njenih bivših ljubavnika, često prolazila i krizu identiteta. "Nikad nisam htjela biti Marilyn Monroe, to se jednostavno dogodilo. Marilyn je kao veo koji nosim preko Norme Jean", tvrdila je.

Glumica se navodno tijekom njihovih snimanja mladom 23-godišnjem fotografu povjerila i kako je uvijek htjela imati dijete. "Uvijek sam htjela imati dijete. Ali to je uvijek bio i moj najveći strah. Kad god bi došla blizu toga, moje tijelo bi reklo ne i izgubila bih dijete", otkrila mu je glumica te dodala kako se uvijek bojala da će završiti poput svoje majke koja je većinu svog života provela u ustanovi za liječenje mentalno oboljelih ljudi.

Slavna glumica pronađena je mrtva u svojoj hotelskoj sobi prije 50 godina, a imala je samo 36 godina. Iza sebe je imala tri braka i nekoliko ljubavnih veza, a navodno je večer prije smrti bila s predsjednikom Kennedyjem u apartmanu Franka Sinatre.

Pročitajte više