Otkriveno zašto muškarce privlače žene s velikim stražnjicama

Foto: Instagram, Facebook, YouTube

NIJE tajna da muškarci vole žene s manjim strukom, dugim nogama i izraženom stražnjicom, no znanstvenici tvrde da ih privlači i zakrivljenija kralježnica. Naime, istraživanja su pokazala da muškarce posebno privlače žene čija se kralježnica savija pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na njihovu stražnjicu.

Takav su kut imale žene koje su bile trudne u ranim lovačko-sakupljačkim društvima, a tijekom evolucije nije prestao privlačiti muškarce diljem svijeta.

Ova bi otkrića mogla pojasniti zašto su toliko popularne obline Kim Kardashian i Jennifer Lopez, jer više masnog tkiva na stražnjici povećava zakrivljenost ženske kralježnice. Međutim, znanstvenici su utvrdili da je zapravo zakrivljenje kralježnice mnogo privlačnije od velike stražnjice.

"To su dosad neotkriveni standardi ljepote. Zakrivljenost je omogućavala ženama da prebace težište mase unazad preko kukova, u vrijeme trudnoće kad im se težište mase nalazilo sprijeda. Bez toga, pritisak na bokove bio bi prevelik, što donosi rizik od ozljeda i bolova u mišićima", istaknuo je David Lewis, psiholog na Sveučilištu Bilkent u Turskoj za Daily Mail.

"Žene koje su posjedovale veći stupanj zakrivljenosti mogle su iznijeti više trudnoća s manjim rizikom od ozljeda kralježnice", objasnio je Lewis zašto su takve žene bile atraktivnije našim precima.

U ovom istraživanju 300 muškaraca pogledalo je slike ženskih silueta s različitim stupnjevima zakrivljenosti, koje su potom trebali rangirati sukladno tome koliko su im privlačne.

Znanstvenici su utvrdili da je većina muškaraca smatrala da su najprivlačnije žene sa zakrivljenošću od 45,5 stupnjeva.

"Muškarci možda posvećuju pažnju stražnjicama, ali pritom primjećuju i žensku kralježnicu, iako su toga nesvjesni", zaključio je Lewis. 

Pročitajte više