Stožer za obranu hrvatskog Vukovara opet o Šerbedžiji: Tako se pere nečista savjest zbog nesprečavanja genocida!

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZ STOŽERA za obranu hrvatskog Vukovara stigla je reakcija na jučerašnji tekst objavljen na njihovim stranicama, koji je osvanuo nakon navoda da bi Rade Šerbedžija trebao posjetiti Vukovar s Angelinom Jolie.

U njemu je stajalo: "Rade Šerbedžija se skrio u skute Angeline Joli i vjeruje da nitko ne vidi njegovo licemjerje.  Hoće na vukovarsku Ovčaru skriven ispod suknje.

Unatoč svojoj šutnji o zločinima srpsko četničke agresije na Hrvatsku on želi sprati ljagu krijući  se iza lika svjetske humanitarke.

Rade imaj na umu - Stožer je spreman".

Ipak, čini se da to nije sve, budući da je sad stiglo dodatno objašnjenje.

U njemu stoji: "Stožer za obranu hrvatskog Vukovara svojim dosadašnjim postupcima ili javnim reakcijama nikada nije, niti će pokušati privatizirati pravo na odavanje pijeteta, niti će sprječavati bilo koga tko iz iskrene ljudske potrebe, iz dubine duše, želi odati poštovanje nevinim žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar i Hrvatsku.

Nisu to učinile ni braniteljske udruge i pojedinci kada je predsjednik Srbije Boris Tadić položio vijenac na Ovčari.

Međutim, protivimo se nedoličnim pokušajima estradizacije odavanja pijeteta, pri čemu pojedinci iz svojih uskih, dnevno-političkih i drugih interesa, na ljudskoj muci i trpljenju, zapravo 'peru' svoju nečistu savjest zbog nečinjenja dobra kada je trebalo spriječiti genocid nad vukovarskim žrtvama odanim Hrvatskoj.

Takvi ni danas ne čine ništa da se kazne oni koji su zločin počinili. Cijelo vrijeme izjednačavaju krivnju i falsificiraju povijest.

U tom ozračju veliki broj građana Vukovara i Hrvatske danas doživljavaju ovu najavu dolaska g. Šerbedžije na Ovčaru".

Pročitajte više