U Zagrebu otvoren četvrti po redu festival kave i čokolade

Foto: Hina

ČETVRTI po redu Zagreb Coffee & Chocofest, koji je u četvrtak otvoren u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), osim bogatog izbora kave i čokolade ove godine predstavlja i opremu za pripremanje i posluživanje kave (mlince, aparate, šalice...), kao i slastice, likere, kozmetike, knjige, vino.
 
Prelaskom u prekrasno zdanje Meštrovićevog paviljona inspiracija festivala postala je veća. Tako je prošle godine festival posjetilo više od sto tisuća ljudi iz cijele regije, poručila je organizatorica festivala Sanja Bančević i svima poželjela dobrodošlicu.
 
Slovenski slastičar, gastro bloger, umjetnik i "doktor za čokoladu" Gorazd Potočnik ove je godine izložbom predstavio kolekciju slika od čokolade pod nazivom "Moj čokoladni izgled okusa". I drugi su umjetnici različitim tehnikama predstavili čari čokoladnog i kava artizma.
 
Talijanka Monica Meschini - Cocoa Expert, stručna suradnica jednog od najvećih svjetskih festivala čokolade Eurochocolate, na prezentaciji je za medije upriličila profesionalno kušanje čokolade. Prezentacija "Čokolada od A do Z" bit će održana i za goste tijekom trajanja festivala.
 
Na vanjskom platou posjetitelji će se moći zagrliti i slikati s velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera tri metra.
 
Pripremljen je i mađioničarski program za djecu, za ljubitelje životinja "Pasja pekarna HOV HOV" pripremila je pseće poslastice, a jedna od radionica Carving prezentirat će umjetnost rezbarenja voća i povrća za sve kreativce.
 
ART programom predstavljena je izložba slika od čokolade i kave, a održat će se i predavanje o utjecaju kave i čokolade na zdravlje: Putovanje u vremenu na kockici čokolade i zrnu kave.
 
Upriličene su i radionice latte art tehnike - umjetnosti slikanja u šalici kave, Cake design radionica izrade i ukrašavanja slastica, Cognac & Chocolate radionica spajanja konjaka i čokolade, Wine & Chocolate radionica spajanja vina i čokolade, Cigar Club - kultura pripreme i pušenja cigara u spoju s čokoladom.
 
Gradonačelnik Milan Bandić poručio je ljubiteljima čokolade i kave kako je svaki prethodni put podržao ovu akciju. "Ovako sladak događaj šteta je propustiti", našalio se. "Prepustite se 'najstrasnijim' užicima.... nekad malo više slatkim, nekad malo više gorkim, ali na Zagreb Coffee & Chocofestu svakako nježno neizbježnim", poruka je organizatora.
 
Festival će trajati do 15. veljače.
 
 
 

Pročitajte više