Anne Hathaway otkrila da je 2015. imala spontani pobačaj: "Teško je..."

Foto: EPA

Glumica Anne Hathaway otkrila je da je imala spontani pobačaj 2015. godine. To je otkrila nakon što je upitana u vezi svoje objave na Instagramu iz 2019. godine, kada je prvi put spomenula da prolazi kroz "pakao neplodnosti i začeća". 

"S obzirom na bol koju sam osjećala dok sam pokušavala zatrudnjeti, bilo bi neiskreno objaviti nešto posve sretno kad znam da je priča puno nijansiranija od one za sve. Nisam se htjela sramiti nečega što mi se statistički činilo kao sasvim normalno", objasnila je tu objavu.

Do te objave 2019., Hathaway je već imala dijete, ali nije otvoreno govorila o svojim problemima s plodnošću. Bolno iskustvo iz 2015. pogoršavalo je i to što je glumica tada nastupala u ženskoj predstavi Grounded, koju je napisao George Brant, a govorila je o pilotkinji američkog ratnog zrakoplovstva koja je prizemljena kad zatrudni. 

"Na pozornici sam se pretvarala da je sve u redu..."

"Prvi put mi nije išlo. Bila sam u predstavi i morala sam rađati na pozornici svake večeri", rekla je za Vanity Fair, referirajući se na priču svojeg lika u predstavi. U backstageu predstave tužne vijesti podijelila je s prijateljima.

"Bilo je previše držati to u sebi dok sam se na pozornici pretvarala da je sve u redu", kaže Anne. "Stvarno je teško nešto toliko željeti i pitati se činiš li nešto krivo", dodaje. Kasnije je shvatila da su pobačaji česti, iako se o tome ne govori puno.

"Pitala sam se gdje su te informacije? Zašto se osjećamo tako izolirano? Tu snosimo štetu pa sam odlučila progovoriti o tome", rekla je glumica. Anne je u braku s Adam Shulmanom od 2012. Prvi sin Jonathan rodio im se u ožujku 2016., a sin Jack stigao je krajem 2019.

Pročitajte više