Baka Ljubinka živjela je s miševima u mraku. Njen kontejner je sad postao topli dom

Foto: Instagram

PRIČA o baki Ljubinki Anđelović iz Srbije rastužila je regiju, međutim ipak je dobila sretan kraj. 70-godišnja žena koja je živjela u teškim uvjetima doživjela je da u njenom domu konačno zasja svjetlo, naravno zahvaljujući dobrim ljudima. 

Ljubinka živi sama u dubokoj šumi u Kozjem Dolu, a društvo joj prave samo divlje svinje. Donedavno, njen dom sačinjen od oronulog kontejnera imao je samo peć koja nije radila, pod pun pukotina i dotrajale stvari koje su miševi skoro sasvim bili izjeli. Za staricu i njenu priču saznala je Tamara Misirlić koja se istog trena zaputila do bake ne bi li joj pomogla.

"Ona je imala kuću koja se srušila, i onda su joj dodijelili kontejner koji je dotrajao. Baka ima mirovinu, ali nema dodira s novcem, jer ljudi iz trgovine uzimaju taj novac i dva puta mjesečno joj donose hranu. Nerijetko ima problem i s hranom koja joj nestane", ispričala je Misirlić za Telegraf.

"Hrani se šumskim plodovima, jako je vrijedna i ima te svinje koje pazi bolje nego sebe, one su joj sve. Najveći strah je da joj lovci ne ubiju svinje, pošto se već događalo", dodala je. Samo mjesec i pol dana nakon što je njena priča izašla u javnost, Ljubinka je dobila novi dom.

Novi kontejner, namještaj...

Danas, kontejner u kojem baka živi je obojen i sređen, a dobila je i novi namještaj. 

"Presretna je, zahvaljuje svim dobrim ljudima i kaže da smo joj spasili život od hladnoće i gladi. Sada ima i struju, što je najbitnije, živjet će dostojnije. Odlučili smo se za kupovinu novog kontejnera za stanovanje jer nam je ona rekla da ne želi napustiti svoje ognjište, da bi voljela ostati tu gdje se rodila, i onda je jedino rješenje bilo ovo", objasnila je Tamara. 

"Najbitnije je da je ona sretna i zadovoljna, mi smo jučer završili radove i srce mi je bilo puno kada mi je rekla da dođem uvijek kod nje, samo da me vidi, zbog tih riječi vjerujem da je misija uspješna. Uostalom, dogovorile smo se i da dobije novu garderobu, da odemo kod frizera, posjetimo grad, i naravno, vodit ćemo računa i dalje o njoj, kao i o svim obiteljima kojima smo do sada pomogli", poručila je.

Pročitajte više