Britanska serija "Crna guja" imala je najbolju oproštajnu epizodu

DOJMLJIVA završna epizoda humoristične serije "Crna guja" izglasana je najboljom oproštajnom epizodom neke serije, objavio je BBC ovih dana.

Posljednja epizoda "Crne guje", u kojoj se svi likovi odlaze boriti u 1. svjetskom ratu, dobila je 23 posto glasova u anketi koju je provela britanska kablovska tvrtka NTL.

Britanska serija "The Office", na bliskom je drugom mjestu s 22 posto, dok je "Buffy, ubojica vampira" treća sa 17 posto.

U anketi koja je provedena povodom završetka dugogodišnjih američkih serija "Prijatelji", "Frasier" i "Seks i grad", ispitano je 4675 osoba.

Komedije su vrlo zastupljene u anketi " u prvih deset nalaze se i "Mash", "Kafić uzdravlje" i "The Young Ones". Komedije-drame "Cold Feet" i "Ally McBeal" također su na listi, uz obiteljsku sagu iz 1980-ih, "Dallas", dok je "Inspektor Morse" jedina ozbiljna drama u anketi.

Direktor NTL-a za televiziju David Thatcher kaže kako ispitivanje dokazuje da se "televizijski gledatelji lakše identificiraju s komičnim likovima". Tvrdi da bi britanska publika trebala biti "vrlo ponosna na uspjeh domaćih televizijskih programa.

Usprkos ogromnom uzbuđenju oko uspjeha američkih komedija u Velikoj Britaniji, gotovo 50 posto glasova dodijeljeno je prvim dvjema, britanskim serijama".

Pročitajte više