Courtney Love ponovno na sudu radi sumnje u uporabu droga

KALIFORNIJSKI sud u srijedu je rock pjevačici Courtney Love dao nalog da se sljedećeg tjedna pojavi u sudnici kako bi odgovorila na navode da je uzimala droge dok je bila na uvjetnoj slobodi.

Sud je rock pjevačici dao nalog da se pojavi u sudnici 19. kolovoza, a ako to ne učini bit će uhićena. Courtney Love (41), prošle je godine osuđena na program rehabilitacije nakon izgreda povezanih s uporabom droga.

"Sigurno nisam zadovoljan onim što se događa", rekao je sudac višeg suda u Los Angelesu Rand Rubin nakon kratkog saslušanja kojem Love nije bila dužna nazočiti.

Tužitelji su, po dokumentima suda, izjavili da je Courtney prekršila uvjetnu kaznu prošlog mjeseca kada je bila pod utjecajem zabranjenih supstanci.
Tužiteljica Gina Satriano je novinarima rekla da se u optužbi radi o "nekoj vrsti narkotika".

Love, udovicu rockera Kurta Cobaina iz Nirvane, u srpnju je hitna pomoć odvela u bolnicu nakon jedne zabave u Hollywoodu, a izvješća o uzrocima tog događaja proturječna su te se u nekima tvrdi da je bila riječ o nesvjestici a u drugima o slučaju povezanom s uporabom droga.

Odvjetnik Courtney Love, Michael Rosenstein, je tada izjavio da je Love ostvarila "fantastičan" napredak u svojem programu rehabilitacije te da je od ožujka prošla sve testove na droge.

Sud je u svibnju 2004. godine Love osudio na uvjetnu kaznu i program rehabilitacije nakon burnog razdoblja u kojem je u New Yorku i Los Angelesu optužena za krivotvorenje recepata za lijekove, uživanje kokaina, udaranje jednog muškarca mikrofonom za nastupa u jednom noćnom klubu i napad na jednu ženu u domu svog bivšeg ljubavnika.

Pročitajte više