Eurosong favorizira neke zemlje? Srbi bijesni jer neće nastupati u istoj skupini kao Hrvatska

Screenshot: YouTube

ŠVEDSKI javni medijski servis objavio je u ponedjeljak raspored nastupa u polufinalima ovogodišnjeg Eurosonga. Prije tri godine uvedeno je pravilo prema kojemu producenti natjecanja odlučuju o redoslijedu nastupa kako bi prijenos bio zanimljiviji i svaka pjesma istaknutija, a tog pravila pridržavat će se i ove godine.

Prema njihovoj odluci, u prvoj polufinalnoj večeri 10. svibnja nastupit će 18 zemalja među kojima je i Hrvatska. To su Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Nizozemska, Armenija, San Marino, Rusija, Češka, Cipar, Austrija, Estonija, Azerbajdžan, Crna Gora, Island, Bosna i Hercegovina i Malta.

Druge polufinalne večeri, 12. svibnja nastupit će 19 zemalja, a naši susjedi Srbi našli su se u konkurenciji s Latvijom, Poljskom, Švicarskom, Izraelom, Bjelorusijom, Irskom, Makedonijom, Litvom, Australijom, Slovenijom, Rumunjskom, Bugarskom, Danskom, Ukrajinom, Norveškom, Gruzijom, Albanijom i Belgijom.

Gledatelji iz Hrvatske moći će glasati samo za pjesme iz prve polufinalne večeri, ali ne i za Ninu Kraljić. To znači da u polufinalu nećemo moći glasati za Srbiju i Sloveniju niti one za nas.  

Ovakav raspored nastupa izazvao je nezadovoljstvo u susjednoj Srbiji, koja neće moći dati niti primiti glasove od susjeda, Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, ali i u drugim europskim zemljama u kojima su obožavatelji ovog natjecanja uvjereni da se dala prednost Rusiji i Australiji.

Pročitajte više