Festival novog cirkusa: Acrobat još jednom pomeo boćarski dom

SINOĆNJOM izvedbom predstave "smaller, poorer, cheaper" u sklopu ovogodišnjeg Festivala novog cirkusa pred tri stotine gledatelja koji su napunili tribine u balonu Boćarskog doma, australski acrobat doživio je još jedno uspješno ukazanje pred hrvatskim gledateljima. 

Predstava kojom HIV-om zaraženi akrobat, akrobatkinja majka i akrobat slomljene tetive i živaca slave jednostavniji život, naišla je na srdačni doček najšire publike. Tjelesna posvećenost, uz izbjegavanje suvišnih elemenata kao što su kostimografija ili dekorativni dramaturški prijelazi, karakteristika je ove ispovjedno-introspektivne cirkuske predstave. Australska cirkuska skupina igra i večeras u 20 sati. 

Četvrti Festival novog cirkusa, posvećen temi obitelji, te njezinih funkcija i disfunkcija, počeo je rođendanom glavne glumice otvarajuće predstave, a završit će rođendanom glavne glumice zadnje predstave. "F 20.0" naslov je autorskog uratka splitske akrobatske skupine Positive Force čija će se premijera održati u srijedu u 22 sata, na Akademiji dramskih umjetnosti.

Z.K.

Pročitajte više