Fotograf rekao glumici da pokaže noge. Ona: To nikad ne bi rekao muškarcu

Foto: Profimedia

BRITANSKA glumica i prošlogodišnja voditeljica Eurosonga Hannah Waddingham progovorila je u listopadu prošle godine o svom iskustvu sa seksizmom tijekom karijere i kako je u ranoj dobi naučila da je uvijek važno javno prozvati problematično ponašanje.

49-godišnja zvijezda posebno je spomenula "muške mizogine fotografe" u svom autorskom članku za časopis Glamour, gdje je svom ocu pripisala zasluge što ju je naučio da se suprotstavi mizoginiji od malih nogu i da ne da na sebe kad je muškarci omalovažavaju.

"Kada je riječ o suočavanju sa seksizmom, posebno u mom poslu, bila sam na udaru uglavnom dok sam se bavila modelingom u svojim 20-ima, s nekim glupostima koje bi mi mizogini muški fotografi dobacivali da me 'spuste'", napisala je.

"Uvijek sam ih prozivala, ali u to vrijeme te ljudi nisu podržavali u vezi takvih stvari.  Ali znam da sam im uvijek govorila: "Doslovno ću te ubiti ako nastaviš tako ponašati prema meni", nastavila je Hannah.

"Važno je prozvati seksiste"

"To sam naučila od ranog djetinjstva od svog oca, Harryja, vrlo tradicionalnog, pravog engleskog džentlmena. Uvijek me učio da govorim što mislim, čak i kada mi je jedan od njegovih prijatelja dao pomalo neprikladan komentar kad sam imala 12 godina", ispričala je.

"Napala sam ga zbog toga, a moj tata je to čuo i rekao je svom prijatelju: 'Pa, zbog toga si ispao glup, zar ne?' Vlastitom prijatelju! Mogla sam vidjeti kako ga je moj tata oštro pogledao. Pomislila sam: 'Tata mi čuva leđa'", prisjetila se.

"Mislim da je važno da, kad vidite da se netko loše ponaša, prozovete ga i nabijete mu to na nos", dodala je Hannah. "Nedavno sam imala incident kad sam čula momka na snimanju kako nekome govori nešto što mi se nije svidjelo, pa sam rekla u mikrofon pred svima:

'Želiš li to ponoviti?' A onda sam ponovila ono što je rekao toj osobi. Počeo je pokušavati ublažiti situaciju, pa sam rekla: 'Ne, ako ćeš biti faca, dođi i reci to na ovaj mikrofon.' Istjerali su ga s mjesta, a producenti su osobi koju je uvrijedio kupili bocu šampanjca njegovom plaćom."

"To nikad ne bi rekao muškarcu"

Sinoć se Hannah vratila u londonski Royal Albert Hall kako bi bila vodila ceremoniju drugu godinu zaredom, ali dok je pozirala fotografima prije nego što je otišla u dvoranu, čula je kako je jedan od njih dao komentar koji joj nije dobro sjeo.

Hannah ga je odmah prozvala i ponovila njegov mizogini komentar. Kultni trenutak kamerom je uhvatio obožavatelj koji je bio uzbuđen gledajući glumicu u akciji dok je pozirala na stepenicama u prekrasnoj Marchesa haljini.

Prozirna haljina imala je prorez do bedara, a nekoliko sekundi nakon što je stigla na fotografiranje, netko je navodno rekao glumici da pokaže svoje noge pred kamerom. "O moj Bože, to nikad ne bi rekao muškarcu", rekla mu je zaprepaštena glumica, a njena je izjava postala viralna.

"Ovo je sjajan primjer mladim djevojkama u filmskoj industriji da trebaju znati svoju vrijednost", "Ja ovu ženu obožavam. Ona nikad nije dala da je tretiraju kao objekt", "Apsolutna kraljica, misle da mogu davati takve komentare bez ikakvih posljedica", samo su neki do komentara na Twitteru.

Pročitajte više