Fulao na pitanju o računanju udaljenosti galaksija za 64.000 kuna, znate li vi odgovor?

Foto: HRT

NATJECATELJICA iz prošlotjedne epizode kviza Tko želi biti milijunaš? Barbara Šagud otvorila je najnoviju epizodu pitanjem za 16.000 kuna na koje je bez pomoći džokera dala točan odgovor. Na sljedećem pitanju odlučila je odustati, a na njeno mjesto došla je nova natjecateljica Ines Drvar.

Ines je kviz napustila s 1000 kuna, a više sreće imao je njen nasljednik Martin Brkić koji je uspio zaraditi 32.000 kuna.

Marin je prvo zapeo na pitanju za 4000 kuna, a uz pomoć džokera zovi uspio je točno odgovoriti da se radnja filma Moulin Rouge odvija u 1900. godini. Sljedeće pitanje na kojemu je iskoristio džoker bilo je pitanje za 32.000 kuna. Džoker pola-pola pomogao mu je da točno odgovori na pitanje tko je u Gundulićevoj Dubravki Mister Dubrave. Između ponuđenih odgovora Miljenko i Spomenko odlučio se za Miljenko i pogodio.

Na sljedećem pitanju za 64.000 kuna iskoristio je i posljednji džoker i upitao publiku za pomoć. Pitanje je glasilo: Kojim se svemirskim objektima predvidljiva sjaja astronomi redovito služe pri računanju udaljenosti dalekih galaksija?

Publika je s 43 posto izglasala ponuđeni odgovor standardnim krijesnicama, a sa samo jedan posto glasova manje izglasala je odgovor svjetionicima. Martin se ipak odlučio za svjetionike, no točan je odgovor bio svijećama, koji je izglasalo samo devet posto publike.

Pročitajte više