Kako SDLSN misli o balu stranih vojnih izaslanika u Hrvatskoj

)Sindikat državnih službenika i namještenika u današnjem je priopćenju sastavljenom u ironičnom i šaljivom tonu reagirao na poziv Kluba stranih vojnih izaslanika u Hrvatskoj na dobrotvorni bal koji će se u organizaciji toga Kluba održati 8. travnja u zagrebačkom hotelu Westin. L

Klub je informaciju o balu objavio na web stranicama Ministarstva obrane u kojoj stoji da bi "cijenio nazočnost što većeg broja pripadnika Oružanih snaga, a tu je i informacija o pokroviteljima, cijeni ulaznica, kako se treba odjenuti, što će se na balu zbivati i kod koga se naručuju karte, odnosno da se "treba javiti u Ured Zrakoplovnog izaslanika SAD-a - Vinko ili Sean".

S obzirom da Klub preporuča za časnike svečanu odoru, za gospodu smoking ili tamno odijelo s leptir mašnom, dok se damama savjetuje duga haljina, SDLS, aludirajući na njihov materijalni položaj poziva za bal zainteresirane službenike i namještenike da se obrate sindikalnim stilistima. "Ukoliko ste državni službenik ili namještenik s plaćom od 2.100 do 3.200 kuna, a niste zaposleni na jednom od sedam radnih mjesta na kojima vam je ministar obrane priznao dodatak od 4 posto na uvjete rada, naši sindikalni stilisti pomoći će Vam s nekoliko praktičnih savjeta da na bal dođete prigodno odjeveni, pa čak i da privučete pozornost kakvog stranog vojnog izaslanika ili izaslanice. Ukoliko ste branitelj Domovinskog rata i još k tomu pričuvni časnik, možete se na balu pojaviti u svečanoj maskirnoj odori iz '91. okićeni Spomenicom, medaljom za sudjelovanje u Bljesku ili Oluji. Onima koji nemaju časničku maskirnu odoru Sindikat preporuča da na eventualno pitanje na balu - imate li smoking, odgovore - no smoking i obavještava svoje članove da ima rješenje, odnosno da za kupnju pravog smokinga daje nenamjenski kredit na 24 rate.

U priopćenju Sindikat savjetuje - nikako se ne upuštajte u prepričavanje doživljaja iz Domovinskog rata i ne hvalite se činjenicom da ste ponosni suborac hrvatskih generala koji se nalaze na popisu haških osumnjičenika.

Ako im engleski nije tečan, Sindikat im preporuča da pri naručivanju ulaznica za bal u Uredu Zrakoplovnog izaslanika SAD-a na telefon zatraže Vinka umjesto Seana.

(Hina) pp/xaš ysšh

Pročitajte više