Kršenje Zakona o radu: Malodobna Ella Dvornik radi noću

ELLA DVORNIK, kći preminulog kralja funka, zaposlila se kao PR zagrebačkog noćnog kluba Bakage. Mlada zagrebačka "Wannabe" trendseterica postala je nova promotorica klupskog programa srijedom pod nazivom "Trash it". Ta vijest i ne bi bila toliko značajna da Ella nije još uvijek malodobna. Naime, ona će 18 godina navršiti tek 23. prosinca, a prema Zakon o radu ona ne bi smjela obavljati sve dužnosti koje se od nje očekuju. Stavak 2. članka 62. spomenutog zakona jasno definira noći rad malodobnika ("Za malodobnike zaposlene izvan industrije rad u vremenu između 20 sati uvečer i 6 sati ujutro idućeg dana, smatra se noćnim radnom."), dok stavak 3. upućuje da je "zabranjen noćni rad malodobnika, osim ako je takav rad prijeko potreban zbog više sile".

"Mama je bila tamo kad sam potpisala ugovor, i ona ga je potpisala"

"Ja to radim već nekoliko mjeseci. Ugovor s Bakagom potpisala sam prije ljeta", rekla nam je Ella Dvornik. "Moj zadatak je da tamo budem od 22 sata do ponoći. Nakon toga idem ravno doma. Naviknula sam ići spavati u jedan ujutro", objasnila nam je svoje radno mjesto i priznala da ne poznaje odredbe Zakona o radu. "Nisam razmišljala o tome. Mama je bila tamo kad sam potpisivala ugovor na godinu dana, ona je isti taj ugovor proučila, i također ga potpisala", otkriva Ella i smatra svoj "poslovni debi" zanimljivim jer, kaže, ima previše slobodnog vremena. "Moj je zadatak, također, da prikupim što više ljudi. Na Facebooku imam oko pet-šest tisuća prijatelja i svima pošaljem pozivnicu za event."

"Nisam upoznat s takvim zakonom, nismo dosad imali problema što se toga tiče"

Također smo kontaktirali i Bakagu, gdje smo razgovarali s muškom osobom koja nam se predstavila kao "menadžer kluba Anđelko". "Nisam upoznat sa spomenutim zakonom. Mi dosad nismo imali nikakvih problema što se toga tiče, ali želite li sve detalje vezano za ugovor koji smo potpisali, nazovite nas sutra", rekao nam je u telefonskom razgovoru.   

Maloljetnica koja završava dopisnu školu istaknula je da nema problema s usklađivanjem posla i škole, unatoč tome što je maturantica. "Ne razmišljam o fakultetu, ne vjerujem da ću nešto upisivati, ali nikad se ne zna." Dvornikova ima planove koji su joj zasad primarniji od daljnjeg obrazovanja. "S mamom ću pokušati pokrenuti internetsku stranicu 'Eventuša", ispričala nam je Ella koja će, nastavi li obavljali sve svoje dužnosti u Bakagi, svjesno kršiti zakon. Ili će pričekati rođendan kad će smjesti legalno zarađivati i noću.

S.C.
Foto: Index

Pročitajte više