Madonna nastupila u Varšavi unatoč prosvjedima poljskih nacionalista

PRVI nastup američke pop ikone Madonne u Poljskoj okupio je više od 80 tisuća ljudi. Koncert kraj zrakoplovne luke Bemowou u Varšavi održan je bez ikakvih izgreda, usprkos prosvjedima diljem zemlje zbog njenih kontroverznih pjesama i nastupa u kojima se rugala vjeri. Neke ultrakonzervativne skupine nazivaju je "sotonisticom" jer na svojim nastupima i u spotovima ismijava Isusa. Zabranu koncerta zahtijevala je grupa poljskih nacionalista "Pro Polonia".

Obožavatelji su samo oruđe u rukama anti poljskih agitatora

Predsjednik te organizacije, Marian Brudzynski, smatra da Madonna vrijeđa katoličku vjeru te da su obožavatelji samo oruđe u rukama anti poljskih agitatora.

"Učinili smo sve što smo mogli. Ako ministar Grzegorz Schettyna ne poduzme ništa u vezi otkazivanja koncerta, ne želim da dođe do nasilja. Mislim da bi Madonnini obožavatelji trebali shvatiti da su oruđe u rukama anti poljskih agitatora", rekao je za Reuters Marian Brudzynski.

Madonna bi mogla biti sotonist

Potpredsjednik navedene organizacije  Marian Baranski, sličnog je mišljenja. "Madonna se specijalizirala na području vrijeđanja vjerskih osjećaja. S obzirom da vjeruje u kabalu koja je povezana s gnosisom (intuitivno znanje duhovne istine), koje je bazirano na pretpostavci jednakosti dvaju bogova (dobra i zla), pretpostavljam da bi mogla biti sotonist".

Bez obzira na silne prosvjede masa od 80 tisuća fanova pozdravila je pjevačicu pjesmom, čestitajući joj 51. rođendan koji slavi u nedjelju.

Pročitajte više