Mlada hrvatska pjevačica za Index: "Put do glazbenog uspjeha posut je nemoralnim ponudama"

Foto: Press

"KADA sam po završetku fakulteta, kako bih školovala glas, preselila iz Splita u Zagreb. žarko sam željela surađivati s jednim poznatim hrvatskim bendom. Stupila sam u kontakt s njihovim pjevačem i dogovorili smo susret za koji me, na žalost, ne vežu lijepe uspomene jer na tom mi je sastanku, umjesto poslovne uradnje, ponuđeno nešto sasvim drugo", kaže mlada, atraktivna Splićanka Zlatka Hajdić, koja je završila specijalizaciju na Pravnom fakultetu, no od rada u odvjetničkom uredu ipak ju više privlače svjetla pozornice.

Sama piše tekstove i glazbu za pjesme te sama vodi brigu o svemu što je vezano za njenu karijeru, od ulaganja u školovanje glasa, dogovaranja snimanja pjesama i spotova, preko osmišljavanja imidža te administriranja profila i stranica na čak 15 društvenih mreža.

Iako iza sebe nema niti menadžera niti diskografsku kuću, ima moćan i upečatljiv glas te su ju mnogi prozivali hrvatskom Adele. To joj, kaže, imponira, no ipak želi graditi svoj originalan glazbeni imidž, a za to je, osim talenta i upornosti, potreban i novac, ali i hrabrost, jer glazbene su vode prepune predatora.

"Ako ne pjevaš vrstu glazbe koja se u Hrvatskoj masovno sluša, od pjevanja ne možeš preživjeti", kaže mlada pjevačica.

"Sigurna sam da bi mi bilo mnogo lakše da nisam žena jer muškarci dobivaju mnogo manje nemoralnih ponuda. Od njih se ne očekuje niti oskudno odijevanje, dok je za pjevačice, odjeća koja više otkriva nego što skriva, gotovo imperativ. Budući da nisam odlučila odabrati taj golišavi put manjeg otpora, brojni komentari na moj zadnji spot bili su vezani upravo uz odjeću te su mi mnogi otvoreno poručili – 'Nećeš postići ništa budeš li i dalje snimala u kaputu'", kaže Goldie.

Je li za potpun glazbeni ugođaj, uz dobar glas, doista potrebna i oskudno odjevena pjevačica, prosudite sami nakon što pogledate njen najnoviji spot za pjesmu "Midnight Road".

Pročitajte više