Špica Vip INmusic festivala: Nick Cave & The Bad Seeds

NAJZVUČNIJE ime, od svih glazbenika koji će 3. i 4. lipnja nastupiti na Otoku hrvatske mladeži u sklopu sjajnog Vip INmusic festivala, svakako je Nick Cave & The Bad Seeds!

Nakon što je koncertom u Melbourneu 1983. godine njegov band The Birthday Party otišao u legendu, australski tekstopisac, pijanist i pjevač Nick Cave okrenuo je drugu stranicu svoje karijere. U novoj avanturi pridružio mu se stari prijatelj, gitarist Mick Harvey, a ostatak Caveove četvorke čine gitarist Blixa Bargeld iz znamenite industrial grupe Einstürzende Neubauten i basist Barry Adamson iz sastava Magazine, poznat po mračnoj glazbi na svojim solo albumima.

Caveove pjesme često su ispunjene mračnom tematikom, religijom, polusvijetom, nastranim ljubavima i smrću, a njegovoj ponovno okupljenoj ekipi odlično je pošlo za rukom da iz instrumenata izvlači glazbenu kulisu koja prati njegove pomahnitale likove u pjesmama. U njihovoj je glazbi svaki žanr "izvitoperen", sve je pomalo "nakrivljeno" (blues, gospel, rock, arty punk).

Underground heroji i svjetske zvijezde

Nick Cave & The Bad Seeds prvi su album, naslovljen ˝From Her to Eternity˝, objavili već 1984.godine, a od tada su objavili čak trinaest izdanja. Neke su ploče snimane uz pomoć underground heroja, kao što je to gitarist Crampsa Kid Congo Powers, a neke uz pomoć svjetskih zvijezda, poput Kylie Minogue. 

Kroz više od dva desetljeća, Nick Cave & The Bad Seeds su snimili veliki broj kvalitetom ujednačenih albuma; neki su žestoki, neki komorni, a posljednji objavljeni dvostruki "Abbatoir Blues/The Lyre of Orpheus", privlači pažnju, za Cavea neuobičajeno lepršavim pop prizvukom.

Nick Cave & The Bad Seeds svakim novim iskorakom omamljuju sve veći broj poklonika, a u ožujku izlazi i njihov novi 14. studijski album, čiji singl "Dig, Lazarus, Dig" već sada možete slušati na radijskim postajama. Uživo ga možete čuti na Vip INmusic festivalu gdje će nastupiti kao jedan od headlinera festivala! Uz njih će, među ostalima, nastupiti i Amadou & Miriam, Serj Tankian, Dreadzone i Seun Kuti.

Ulaznice za Vip INmusic u prodaji su u svim Vip centrima po cijeni od već od 250 kn.

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):
 
300 kn – 28.01. - 28.02.2008.
350 kn – 29.02. – 29.04.2008.
400 kn – 30.04. – 02.06.2008.
*na dan festivala ulaznica je skuplja za 50 kn
 
Generalni sponzor festivala Vipnet za svoje je korisnike pripremio mogućnost rezervacije ulaznica putem Vip SMS-a ili Vodafone live! mobilnog portala, čime se ostvaruje popust od 50 kuna pri njihovoj kupnji u Vip centrima.
Sve informacije o festivalu moći ćete provjeriti na službenoj stranici festivala!

L.V.

Pročitajte više