Janjeća koljenica, šnenokle... Ovako je izgledao meni svečanog ručka s Macronom

Foto: EPA/Karlo Klasić/Index

EMMANUEL MACRON danas je bio na svečanom ručku u Esplanadi gdje mu je društvo pravilo stotinjak Hrvata iz javnog života.

Na svečanom ručku poslužena je terina od prepelica s pečenom rajčicom i torticom od poriluka, zatim kremasti rižoto s tartufima i listići paškog sira pa janjeća koljenica s kremom od celera i zapečenim krumpirom s ružmarinom i umakom od začinskog bilja, piše RTL.

Za desert su poslužene šnenokle, krema od vanilije i marmelada od šumskog voća i mente. Uz to, u ponudi je bilo nekoliko vina.

Točio se pjenušac Tomac Diplomat Extra Brut, zatim Pošip Nerica iz 2020. te Korak Sauvignon, također berba 2020. godina. Od crnih vina ponuđen je Plavac mali Majstor iz 2016., a od desertnih vina služio se Bodren Cuvée iz 2017. godine.

Inače, na ručku je bila i Tereza Kesovija koja je Macronu i zapjevala

Francusku delegaciju večer prije Plenković je odveo na večeru u zagrebački Gallo.

>>Ljudi pišu da je Macronu vino sinoć posluženo u krivoj čaši. Pitali smo stručnjaka

Pročitajte više