Tvrtke Intel i LEGO oživjet će superpopularne BIONICLE® igračke na osobnim računalima

TVRTKE Intel Corporation i LEGO Interactive danas su obznanile da surađuju na izradi i zajedničkoj promidžbi dinamične avanturističke igre koja objedinjava iznimno popularnu liniju igračaka BIONICLE® i najnoviju tehnologiju osobnih računala.

Igra čiji će suizdavač biti tvrtka Electronic Arts na tržištu se očekuje u jesen 2003. godine.

Linija igračaka BIONICLE, koja objedinjava najbolje karakteristike graditeljskih igračaka, akcijskih junaka i pričanja priča, temelji se na ideji borbe dobra i zla. Šest BIONICLE junaka, od kojih svaki vlada nekom temeljnom silom, bore se protiv mraka koji se nadvio nad njihov dom na otoku Mata Nui.

Cilj tvrtki uključenih u ovaj projekt jest oživjeti igračke BIONICLE na osobnim računalima i stvoriti realističan i primamljiv BIONICLE svijet uz pomoć snage procesora Intel® Pentium® 4 s tehnologijom višenitnosti (Hyper-Threading, HT).

Intelova HT tehnologija procesorima osobnih računala omogućuje istodobno obavljanje više poslova uz poboljšan odziv na nove naredbe.

Zahvaljujući činjenici da je ova mogućnost sada dostupna na novim osobnim računalima temeljenim na procesoru Intel Pentium 4, tvrtke kao što su LEGO Interactive i Argonaut Games, razvijatelji igre BIONICLE, mogu stvarati živopisnije i kreativnije igre.

Na primjer, dok se djeca u igri bore protiv sila mraka, “Toa” BIONICLE likovi isticat će se većom životnošću i poboljšanim sjenčanjem.

I njihova će se okolina doimati stvarnijom, bilo da se radi o svjetlucavoj vodi jezera na otoku Mata Nui ili gomilanju oblaka na nebu.

“Inovacije u tehnologiji omogućuju kreativnim snagama prenošenje uzbudljivog novog doživljaja zabave na osobna računala”, kaže Ann Lewnes, potpredsjednica Odjela prodaje i promidžbe i direktorica programa Intel Inside® i zajedničke promidžbe u tvrtki Intel.

“LEGO Interactive koristi mogućnosti procesora Intel Pentium 4 i HT tehnologije kako bi stvorio igru obogaćenu posve realističnim vizualnim doživljajem koji će nagrađivane BIONICLE igračke povesti do novih razina zabave.” 

"Izuzetno smo zadovoljni ovim programom zajedničke promidžbe i činjenicom da koristimo sve pogodnosti koje nam pružaju najnovije inovacije Intelovih procesora.

Intelovo znanje i iskustvo koristit će našim razvijateljima, ali i kupcima, kako bi maksimizirali užitak igranja na osobnim računalima.

Igra BIONICLE predstavlja važan korak ka ostvarenju našeg cilja da LEGO Interactive predstavimo kao važnu trgovačku marku za igre namijenjene djeci u dobi od 6 do 12 godina”, izjavio je Tom Stone, potpredsjednik tvrtke LEGO Interactive.

Pročitajte više