U Bridgertonu se koristi bizaran rekvizit kako bi vruće scene izgledale realističnije

Screenshot: Netflix

PRIJE nešto manje od mjesec dana na Netflixu je krenula druga sezona popularne serije Bridgerton, a odmah po početku prikazivanja zasjela je na vrh popularnosti u Hrvatskoj i svijetu. Prva sezona proglašena je najvrućom serijom na Netflixu zbog eksplicitnih scena i fatalne privlačnosti između Daphne Bridgerton i vojvode od Hastingsa, a druga je također prepuna vrućih scena.

Druga sezona prati ljubavnu priču između najstarijeg brata Bridgertona, Anthonyja (Jonathan Bailey) i Kate Sharme (Simone Ashley). Bailey je nedavno za Radio Times progovorio o toksičnoj muškosti svog lika, smijehu na setu i ključnom rekvizitu koji glumci koriste kako bi što realističnije dočarali scene seksa.

Kako bi se glumcima što više olakšalo, producenti su angažirali specijaliziranu koordinatoricu Elizabeth Talbot, koja režira vruće intimne scene te se koristi raznim metodama da glumcima olakša snimanje. Bailey je otkrio da glumcima pri snimanju vrućih scena pomaže poseban rekvizit, polunapuhana lopta za netball, igru sličnu košarci popularnu u mnogim zemljama Commonwealtha.

 

"Postoje novi trikovi poput malih jastuka i nevjerojatno je što možete učiniti s polunapuhanom loptom za netball. Ako dvije osobe glume scenu seksa, pravilo je da moraju imati tri prepreke koje ih razdvajaju. A polunapuhana netball lopta može omogućiti kretanje bez fizičkog povezivanja. To je poprilično blesavo i imamo neke urnebesne trenutke, što te scene čini manje neugodnim", otkrio je glumac, a osvrnuo se i na toksičnost vlastitog lika.

"Zanimljivo je stati iza likova Heathcliffa i Darcyja i istražiti zašto su romantične muške figure tako oštre i toksične prema ženama", rekao je Bailey.

Inače, još je ranije najavljeno da će Bridgerton imati i treću i četvrtu sezonu. Prva sezona pogledana je u 82 milijuna kućanstava diljem svijeta, a glumci koji su utjelovili likove postali su planetarno popularni gotovo preko noći. No mnoge je razočaralo što se u drugoj sezoni ne pojavljuje glumac Regé-Jean Page, koji je tumačio vojvodu od Hastingsa.

Pročitajte više