Uber pokrenuo program koji će donijeti dodatnu sigurnost partnerima-vozačima

Foto: Press

UBER je pokrenuo novi program osiguranja Partner protection namijenjen partnerima-vozačima diljem Europe, a u njega je uključena i Hrvatska.

Program je osmišljen tako da financijski pomogne Uberovim partnerima u nepredviđenim situacijama te da očuva fleksibilnost njihovog posla. Što to znači? Uber će svojim partnerima-vozačima osigurati pokrića u slučaju bolesti, ozljede ili porodiljnog dopusta, bez obzira koriste li u tom trenutku aplikaciju ili ne.

"Smatramo kako partneri-vozači zaslužuju zaštitu u slučaju da im se dogodi nešto neplanirano u životu ili poslu, bilo da je riječ o bolesti, ozljedi ili porodiljnom dopustu. Vjerujemo kako ovo inovativno osiguranje predstavlja korak naprijed za Uber i naše partnere diljem Europe", istakuo je generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac.

Program Partner Protection aktivirat će se 1. lipnja ove godine, te će već na samom početku pokriti više od 150 tisuća Uberovih partnera. Odnosi na partnere koji su obrtnici ili vlasnici tvrtki i koji voze sami za sebe.

Ovaj je program osiguranja osmišljen u partnerstvu s osiguravajućom kućom AXA te će ga u potpunosti financirati Uber, što znači da vozači neće morati platiti ništa.

Partner protection program bit će dostupan u 21 zemlji Europske unije gdje Uber posluje: Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Grčkoj, Irskoj, Italiji, Litvi, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Španjolskoj i Švedskoj.

Pročitajte više