Večeras u Haciendi spektakularan nastup DJ Paula Oakenfolda!

KLUB HACIENDA u Vodicama u proteklih je nekoliko godina stekao reputaciju jednog od najboljih klubova na tom dijelu Jadrana u kojem su gostovali mnogi svjetski priznati DJ-i poput Davida Moralesa, Rogera Sancheza, Davida Guette, Bob Sinclaira i mnogih drugih, a večeras vas očekuje kultni britanski DJ koji je proslavio house glazbu, legendarni Paul Oakenfold. Sve ljubitelje njegove glazbe i one koji će to tek postati nesumnjivo očekuje izvanredan provod, a ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 20 eura.

Paul Oakenfold je DJ, remikser i producent zaslužan za uvođenje house glazbe u britansku klubsku scenu krajem 80-tih godina kada je pokrenuo i niz klubskih večeri da bi predstavio house glazbu tisućama Britanaca. Rođen u Londonu 1965. godine, Paul već u dobi od 16. godina zajedno sa prijateljem Trevorom Fungom počeo svirati soul i groove u podrumu caffe bar-a "Covent Garden". Bio je klubski promotor i agent Beastie Boys-a i Run D.M.C.-a, a 1987. godine otkrio je španjolski otok Ibizu kao raj na zemlji za klubska događanja, koja je upravo zbog Paula postala najveće ljetno okupljalište ljubitelja house-a, soul-a i Italian disca, te raznih drugih alternativnih stilova. Veliki proboj imao je 1989. godine kada je sa Steveom Osbourneom izdao veliki hit "Happy Mondays" koji je publika prihvatila sa oduševljenjem, a asocijacija NME proglasila ga dance hitom godine.

Ta slava pomogla im je da započnu suradnju i remiksiraju (U2, Simply Red, New Order, The Cure, Massive Attack, M People, Arrested Development, The Shamen, The Stone Roses), a svi remiksi su u izdanju etikete "Perfecto" koju su osnovali 1998. godine. Svirao je i na turnejama Ministry Of Sound-a, a kao rezident svirao je u klubu "Cream" u Liverpoolu. Godine 1999. napušta "Cream", a iste godine potpisuje za "Virgin" i izdaje album "Resident: Two Years Of Oakenfold At Cream". Godinu kasnije izdaje album "Perfecto present Another World". Britanski DJ magazin proglasio ga je najboljim DJ-em 1997., 1998. i 1999. godine, a osim što je DJ i producent, radi i kao urednik časopisa o klubskoj kulturi "Mixmag".

K.H.

Pročitajte više