Veselje i ponos u Ukrajini nakon pobjede Ruslane na Eurosongu

"PRIREDILI ste nezaboravnu večer milijunima ukrajinskih obitelji. Zahvaljujući vama, svijet će bolje upoznati glas i skladbe Ukrajine", napisao je ukrajinski predsjednik Leonid Kučma u čestitci pobjednici Eurosonga Ruslani.

Ruslana, koja je rođena u Lavovu, nacionalističkoj utvrdi u zapadnoj Ukrajini, posvetila je pobjedu svojoj zemlji o kojoj se češće govori zbog skandala i katastrofa kao što je Černobil, nego zbog uspjeha.

"Nadam se da u Ukrajini počinje novo doba. Moramo se pridići i istaknuti naš golemi potencijal, jer imamo veliku i vrlo staru kulturu", izjavila je za televizijsku postaju "1+1".

Ukrajinka je na Eurosongu održanome u Istanbulu dobila dvanaest bodova, koliko je najviše bilo moguće, ne samo od bivših sovjetskih republika kao što su baltičke zemlje i Rusija, već i od Turske i Islanda.

Obodrena ovim uspjehom, Ruslana se priprema osvojiti Europu, kamo ovog ljeta treba krenuti na turneju, nakon čega će održati niz koncerata u Sjedinjenim Državama.

Mlada pjevačica autorica je većine svojih pjesama koje piše zajedno sa suprugom Oleksandrom Ksenofontovom koji je i njezin producent.

Pjesme su joj često nadahnute ukrajinskim folklorom.

Pročitajte više