Zagreb Pride: Nemo, hvala za jedan od najbriljantnijih nastupa u povijesti Eurosonga

Foto: EPA

Na Facebook stranici Zagreb Pridea osvanula je čestitka nebinarnoj osobi koja je predstavljala Švicarsku na Eurosongu i odnijela pobjedu.

"Velike čestitke za zasluženu pobjedu. Izvedba oduzima dah. Osoba Nemo je pokazala svoje najbolje izdanje i zasjala kao svjetionik snage, hrabrosti i ponosa za sve nas. Hvala ti, Nemo, za jedan od najbriljantnijih nastupa u povijesti Eurovizije. I hvala vam što ste razbili šifru i otvorili put za, nadamo se, mnogo više nebinarnih umjetnika koji dolaze", piše u objavi.

Huge 🎉CONGRATULATIONS🎉 to @nemothings for their well-deserved, clear-cut victory last night! In their breathtaking,...

Objavljuje Zagreb PrideNedjelja, 12. svibnja 2024.

Podsjećamo, Zagreb Pride ranije je objavio kako "jučerašnju pobjedu Švicarske i Nema na Pjesmi Eurovizije zamjetan broj hrvatskih građana i građanki koristi kao priliku da na društvenim mrežama bez ikakve zadrške šire govor mržnje protiv nebinarnih, trans i rodno nenormativnih osoba".

"Svjedočimo provali komentara u kojima se dovodi u pitanje pravo na postojanje i dostojanstvo nebinarnih i trans osoba. Istodobno se nerijetko i poziva na ulično nasilje te kao uzor zazivaju zločinački fašistički i nacistički režimi", dodaju.

Pročitajte više